MAROKO OTERAO HALIHODŽIĆA I DOVEO NOVOG SELEKTORA: Slavni Bosanac ih odveo u Katar, a na Mundijalu će im ON biti šef
Foto: Profimedia

PROMENE

MAROKO OTERAO HALIHODŽIĆA I DOVEO NOVOG SELEKTORA: Slavni Bosanac ih odveo u Katar, a na Mundijalu će im ON biti šef

Fudbal -

Prema pisanju marokanskih medija, Fudbalski savez te zemlje odlučio je da dužnost selektora umesto Vahida Halilhodžića preuzme Valid Regragui (46).

Valid Regragui novi selektor
Valid Regragui novi selektorfoto: EPA/Jalal Morchidi

Maroko je izborio plasman na Svetsko prvenstvo, i u Kataru će igrati u Grupi F zajedno sa Belgijom, Kanadom i Hrvatskom.

"Savez je sa Regraguijem postigao dogovor vezan za sve tehničke detalje kao i za ciljeve koje bi trebalo ostvariti", objavio je portal "alyaoum24", dok je specijalizovani sportski portal "hesport" preneo kako je Regragui potpisao trogodišnji ugovor.

Halilhodžić je napustio klupu Maroka pre 10-ak dana zbog "različitih pogleda na način pripreme "Lavova Atlasa" za nastup na Svetskom prvenstvu", prenela je HINA.

Vahid Halilhodžić
Vahid Halilhodžićfoto: Profimedia

Regragui je ove godine sa Vidadom iz Kazablanke osvojio afričku Ligu šampiona i titulu prvaka Maroka, i spominjao se kao najveći kandidat za selektora i pre smene Halilhodžića.

Tokom igračke karijere Regragui, koji je rodjen u Francuskoj i gotovo isključivo igrao za francuske klubove, igrao je na poziciji desnog beka, i upisao je 45 nastupa za reprezentaciju Maroka.

(Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track