AUTOGOL CRVENE ZVEZDE, A NE MILANA PAVKOVA: Arogancija, lokalne zablude i preplaćeni igrači! Da, ovo je OGROMAN NEUSPEH
Foto: Nemanja Nikolić

kurir komentar

AUTOGOL CRVENE ZVEZDE, A NE MILANA PAVKOVA: Arogancija, lokalne zablude i preplaćeni igrači! Da, ovo je OGROMAN NEUSPEH

Fudbal -

Svako ispadanje u 90. minutu, i još, autogolom, nosi epitet sportske tragedije, ali... Nije Crvena zvezda ispala u 90. minutu, ispala je u svih 180 minuta. Makabi je bio bolji tim u oba meča.

Mnogo je pogrešnih koraka koji su vučeni i pre, a i za vreme same utakmice. Krajnje upitna transfer politika kluba dovela je do gomilanja igrača na pojedinim pozicijama, a ostanka vidljivih problema na drugim mestima u timu. Čini se da je stepen samopouzdanja prerastao u nivo arogancije.

- Što se desnog beka tiče, mi imamo fudbalera koji se zove Marko Gobeljić - rekao je nedavno Mitar Mrkela. Da li to odgovara stvarno i realnosti, videli smo u mečevima sa Makabijem. A, primera je mnogo. Mnogo je i promašaja koji se vide tek čim na suprotnoj strani bude iole ozbiljniji protivnik. Parametar koji je iskovao mnoge u znalce, a to su mečevi sa Radnikom i Radničkim, očito je za lokalnu upotrebu.

Crvena zvezda
foto: www.crvenazvezdafk.com

Sve ovo što se desilo na Marakani otvara i pitanje očigledne preplaćenosti i precenjenosti fudbalera Zvezde. Ako vidimo kako su oni delovali u 180 minuta dvomeča sa Makabijem, otvaramo temu - da li je moguće da momci u crveno-belim dresovima zarađuju 3-4 puta više od "zelenih"? Zašto je tim koji vredi 18 miliona evra kompaktniji od onog koji ima fudbalere od 55 miliona evra? Ili je ovoga puta parametar vrednosti igrača potpuno nebitan.

Crvena Zvezda, Makabi
foto: Nemanja Nikolić

Što se tiče samih mečeva Crvena zvezda izgledala je fizički i psihički razbijeno. Drugo poluvreme beogradske utakmice delovalo je kao da srpski prvak igra sa Realom ili Barsom. Inače, srpsko prvenstvo je uveliko u toku, a Izraelci su tek krenuli. Izmene Stankovića u Haifi su bile pogrešne, a istu grešku je ponovio u Beogradu. Teren je to pokazao. Neprihvatanje činjenice da je ovo ispadanje jeste veliki neuspeh takođe je nešto što ide na račun trenera. Kao što je imao velike uspehe, tako Stanković mora da nauči da prihvati i velike neuspehe. Ne da ih minimalizuje, nego prihvati.

I za kraj, dičenje Ligom Evrope je neprimerno. Zvezda je do tog takmičenja došla tako što je izbacila jednog rivala. I to amaterski tim iz Jermenije. Ovoj Crvenoj zvezdi je bilo mesto u Ligi šampiona.

Kurir sport / Miloš Bjelinić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track