CRNOJ SERIJI MORA DOĆI KRAJ: Napredak gostuje Radničkom u Nišu
Foto: FK Napredak

SUPERLIGA SRBIJE

CRNOJ SERIJI MORA DOĆI KRAJ: Napredak gostuje Radničkom u Nišu

Fudbal -

Napredak se nalazi u crnoj seriji loših rezultata u Super ligi Srbije. Pored nedovoljne forme igrača i nesrećnih poraza pridodale su se povrede i bolesti fudbalera, ali i vrlo kasno formiranje tima za novu sezonu.

Posle gostovanja u Novom Pazaru većinu prvotimaca je zahvatio virus, Čečarić se povredio na treningu u utorak, a kapiten Kerkez, zbog dva žuta kartona i isključenja u Novom Pazaru, nema pravo igranja…

- Dvanaest igrača je pod virusom, da ih ne nabrajam pojedinačno, plus pojedini članovi stručnog štaba, ali šta je – tu je. Videćemo još na današnjem treningu ko će moći u Niš. Svestan sam da takav virus odnosi i energiju i moraću da budem izuzetno oprezan u sastavljanju tima. Dodatni problem je izostanak Čečarića, kome je u jednom, naizgled bezazlenom sudaru na treningu pukla čašica. Ne bih voleo da budem negativan, imamo ipak određeni broj zdravih igrača i ostaje da se nadamo da možemo da pružimo žestok otpor Radničkom i prekinemo seriju loših rezultata, izjavio je na današnjoj konferenciji za novinare šef stručnog štaba Dušan Đorđević.

Šta je realno očekivati na stadionu Čair u Nišu u derbiju centralne Srbije?

- Poput nas i Radnički je, posle eliminacije iz Evrope, upao u krizu rezultata, doduše prekinuo je u prethodnoj prvenstvenoj rundi u Surdulici. Očekujem tešku utakmicu. Posle evropskih duela i Nišlije su ušle u krizu, nekoliko igrača je napustilo klub, ali i dalje raspolažu sa izuzetnim kvalitetom. Imaju nekoliko odličnih igrača. Sale Marjanović je bio ovde. I Pejović čini neki oslonac u veznom redu. Pozadi bekovi Aksentijević i Stojanović, napred veoma raspoloženi Štulić. Moraćemo zato dobro da se potrudimo da iz raspoloživih snaga izvučemo maksimum. Nismo do sada uspeli da materijalizujemo ništa ni od onog što smo dobro radili i nadam se da je ovo finale svih problema koji su nas snašli, jer svaka serija ima kraj, zaključio je kormilar posrnulog Čarapanskog broda.

Crnoj seriji mora doći kraj, u suprotnom otvara se pitanje poverenja stručnom štabu. U krizi rezultata uvek je prvi na udaru trener, opravdano ili ne - to je drugo pitanje.

Ž. M.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track