UMRO LEGENDARNI GOLMAN PARTIZANA MILUTIN ŠOŠKIĆ: Osvojio ZLATO na Olimpijadi u Rimu, branio u FINALU KUPA ŠAMPIONA protiv Reala!
Foto: Starsport©

velika tuga

UMRO LEGENDARNI GOLMAN PARTIZANA MILUTIN ŠOŠKIĆ: Osvojio ZLATO na Olimpijadi u Rimu, branio u FINALU KUPA ŠAMPIONA protiv Reala!

Fudbal -

U subotu je, u 84. godini, umro legendarni golman Partizana Milutin Šoškić. Tužan dan za svakog člana crno-bele porodice. Šoškič je bio jedan od najboljih golmana u istoriji jugoslovenskog fudabala.

"Danas nas je, u 85. godini života, napustio legendarni golman Partizana Milutin Šoškić. Tužan dan za svakog člana crno-bele porodice. Neka mu je večna slava i hvala", objavio je Fudbalski klub Partizan.

Rođen je 31. decembra 1937. godine u Jablanici kod Peći, u tadašnjoj Kraljevini Jugoslaviji.

U svojoj juniorskoj karijeri nastupao je za Crvenu zvezdu i Partizan. Ipak, najveći trag tokom seniorske karijere ostavio je u Humskoj ulici, gde je za crveno-bele upisao ukupno 177 nastupa između 1955. i 1966. godine. Zanimljivo je da je uspeo i jednom da se upiše u listu strelaca.

Karijeru je završio u Kelnu za koji je nastupao od 1966. do 1971. godine i gde je dres nemačkog kluba obukao ukupno 65 puta. Za tim Jugoslavije je upisao ravno 50 nastupa.

Sa reprezentacijom Jugoslavije je osvojio zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Rimu 1960. godine, a na Evropskom prvenstvu u Francuskoj iste godine stiglo je srebro.

Kao trener, vodio je ekipe OFK Beograda, Kikinde, a u Partizanu je bio pomoćnik punih 11 godina, pre nego što je otišao za Sjedinjene Američke Države gde je kao trener golmana radio od 1993. do 2006. godine. Blisko je sarađivao kao trener sa Milošem Milutinovićem i Nenadom Bjekovićem.

Kada je Bora Milutinović postao selektor reprezentacije SAD, Milutin Šoškić je bio trener golmana u stručnom štabu američke selekcije.

Branio je i u čuvenom finalu Kupa šampiona 1966. godine između Real Madrida i Partizana na stadionu "Hejsel" koji je crno-beli tim izgubio rezultatom 2:1.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track