ČARAPANI SA OPTIMIZMOM PUTUJU U SUBOTICU: Napredak sutra gostuje Spartaku u Subotici
Foto: FK Napredak

SUPERLIGA SRBIJE

ČARAPANI SA OPTIMIZMOM PUTUJU U SUBOTICU: Napredak sutra gostuje Spartaku u Subotici

Fudbal -

Napredak sutra putuje u Suboticu na prvoligaški okršaj sa domaćinom – ekipom Spartaka. Čarapani su ostvarili prvu superligašku pobedu i preskočili opasnu zonu. O očekivanjima pred gostovanjem subotičkim “golubovima” na krajnjem severu Srbije bilo je reči na današnjoj konferenciji za novinare.

- Prekinuli smo jedan loš niz, ali rekao sam igračima – ništa epohalno nismo uradili. Jer, ovo je tek početak, nadam se, uspešne serije. Znamo da nas u Subotici čeka težak zadatak, Spartak je kvalitetna ekipa, ali u prethodnih nekoliko utakmica nije osvojio željeni broj bodova, što će nam dodatno otežati posao. Imaju Subotičani nekoliko veoma kvalitetnih igrača. Srećković je opasan iz igre, posebno iz prekida. U špicu Obradović, koji nije posebno afirmisan i poznat, ali je dobar realizator i asistent. Tamo je i Stanić iz Zvezde. Japanac Šimura je uvek nezgodan, na golu siguran i iskusan Manojlović. Ispratili smo da i oni imaju problem, kakav smo mi imali, sa virusom, ili trovanjem, ali to nas sigurno neće opustiti, izjavio je šef stručnog štaba Dušan Đorđević.

U prošlom kolu Čarapani su savladali Mladost GAT iz Novog Sada sa 1:0 i popeli se na 14. mesto. Da li je to prekretnica u igri i rezultatima Kruševljana?

- I ja se nadam da će tako biti. Konačno smo pobedili i idemo sada dalje. Vreme je i da neki momentum bude na našoj strani, jer sreća nam do sada nije bila saveznik. Iza nas je mnogo teških trenutaka i posle pobede nad Novosađanima je svima laknulo i sigurno da ćemo sa više vere ulaziti u predstojeće susrete i nadam se boljim partijama i rezultatima, kazao je Petar Mićin.

Ž. M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track