BENFIKA DO POBEDE U 102. MINUTU! Gde je VAR? Dva crvena kartona i penal, SUDIJA prelomio utakmicu
Foto: Profimedia

SUMNJIVE ODLUKE

BENFIKA DO POBEDE U 102. MINUTU! Gde je VAR? Dva crvena kartona i penal, SUDIJA prelomio utakmicu

Fudbal -

U utakmici 5. kola portugalske prve lige, Benfika je savladala Vizelu nakon neverovatnog preokreta, rezultatom 2:1 (0:1), i tako ostala na čelu tabele sa maksimalnim učinkom.

Vizela je povela golom Milutina Osmajića u 20. minutu. Nakon odlične asistencije portugalca Kika Bondosa, crnogorski internacionalac se stuštio u šesnaesterac tima iz Lisabona i rutinski savladao golmana Benfike Vlahodimosa.

Gosti su se uspešno branili i koristili svaku priliku da potroše što više vremena, sve do 76. minuta kada je Brazilac David Neres sjajnim golom poravnao rezultat.

Ono najuzbudljivije usledilo je u nadoknadi vremena.

Prvo je četvrti sudija pokazao da će se igrati još dodatnih 8. minuta, što je pre svega rezultat brojnih izležavanja gostujućih igrača.

Benfika
foto: Profimedia

U prvom minutu nadoknade dogodila se prva sporna situacija, kada je napadač Benfike Gonzalo Ramos, nakon odličnog driblinga pao u šesnaestercu protivničkog tima.

Većina gledalaca je očekivali da sudija pokaže na belu tačku, međutim on je izvadio žuti karton i dodelio ga napadaču domaćeg tima zbog simulacije. To je Ramosu bio drugi žuti karton, tako da je isključen iz igre. Na usporenom snimku vidljivo je da je bilo kontakta između defanzivca gostiju, koji je napravio neobičan pokret leđima i glavom, sa nogom napadača Benfike.

Tu nije bio kraj kontroverznim odlukama sudije Fabija Verisima.

U poslednjem minutu predviđene nadoknade David Rosa je pokušao da izblokira udarac sa distance, lopta ga je pogodila u leđa, zatim u ruku, i sudija je bez mnogo razmišljanja pokazao na jedanaesterac. Siguran sa bele tačke bio je Žoao Mario, te tako doneo Benfiki 3 boda u poslednjim sekundama utakmice. Zbog skidanja dresa tokom proslave gola, isti igrač je zaradio drugi žuti karton, tako da je Benfika meč završila sa dva igrača manje.

Ostaje pitanje zbog čega sudija ni u jednoj od dve situacije nije pozvan da gleda VAR snimak. U prvoj situaciji jasno je da je kontakta bilo, a u drugoj je lopta prvo pogodila defanzivca u leđa, a nakon toga u ruku.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track