BERLIN ZAUSTAVIO BAJERN: Pobeda Frajburga za prvo mesto na tabeli
Foto: Profimedia

BUNDESLIGA

BERLIN ZAUSTAVIO BAJERN: Pobeda Frajburga za prvo mesto na tabeli

Fudbal -

Fudbaleri Frajburga pobedili su danas na gostujućem terenu u Leverkuzenu Bajer sa 3:2, u utakmici petog kola Bundeslige i preuzeli prvo mesto na tabeli.

Bajer je poveo u 16. minutu golom Kerema Demirbaja, a izjednačio je Matijas Ginter u 48. minutu. Tri minuta kasnije vodjstvo gostima obezbedio je Mihael Gregorič, a izjednačio je Patrik Šik pogotkom u 65. minutu. Pobedu Frajburgu doneo je Ricu Doan golom u 72. minutu.

Frajburg je prvi na tabeli sa 12 bodova, koliko ima i drugoplasirana Borusija iz Dortmunda. Bajer je posle četvrtog poraza u ligi 13. na tabeli sa tri boda.

Aktuelni šampion Bajern Minhen odigrao je u Berlinu nerešeno sa Unionom 1:1.

Union je poveo golom Šeralda Bekera u 12. minutu, a tri minuta kasnije izjednačio je Džošua Kimih i postavio konačan rezultat.

Bajern je posle drugog uzastopnog remija treći na tabeli sa 11 bodova. Union ima isti broj bodova na četvrtom mestu, uz slabiju gol razliku.

Fudbaleri Verdera pobedili su na gostujućem terenu Bohum sa 2:0.

Dvostruki strelac bio je Niklas Fulkrug, koji je golove postigao u 86. minutu i drugom minutu nadoknade vremena.

Domaćoj ekipi poništena su dva gola posle upotrebe VAR tehnologije. Prvi put mrežu je zatresao Kevin Štoger, čiji je pogodak u 81. minutu bio poništen zbog igranja rukom, dok je zbog ofsajda u šestom minutu nadoknade poništen gol Erhana Mašovića.

Klub iz Bremena je osmi na tabeli sa osam bodova, a Bohum je pretrpeo svih pet poraza i poslednji je na tabeli bez bodova.

U ostalim utakmicama Keln je kao gost pobedio Volfsburg sa 4:2 i popeo se na peto mesto na tabeli, a Štutgart i Šalke odigrali su nerešeno 1:1.

Kasnije u Frankfurtu igraju Ajntraht i Lajpcig.

Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track