VLAHOVIĆ I MITROVIĆ UTERALI STRAH BRAZILCIMA U KOSTI: Prpa kod petostrukog prvaka sveta, selektor TITE vrti glavom
Foto: Printskrin

nije im svejedno

VLAHOVIĆ I MITROVIĆ UTERALI STRAH BRAZILCIMA U KOSTI: Prpa kod petostrukog prvaka sveta, selektor TITE vrti glavom

Fudbal -

Mediji u Brazilu raspisali su se o sjajnim igrama srpskih napadača, Aleksandra Mitrovića u Fulhamu i Dušana Vlahovića u Juventusu.

Dušan Vlahović
foto: EPA/ALESSANDRO DI MARCO

Aleksandar Mitrović je u Premijer ligi dao šest golova u isto toliko mečeva, dok je Dušan Vlahović postigao 13 pogodaka u 25 odigranih utakmica za „Staru damu“.

- Kako se čini na početku sezone, Brazil će imati vrlo teškog protivnika kada 24. novembra, u grupnoj fazi Svetskog prvenstva, zaigra protiv Srbije. Tandem napadača srpske reprezentacije briljira u poslednje vreme na Starom kontinentu. Visoki, snažni i ubojiti, Vlahović i Mitrović u odličnoj su formi - piše portal UOL Esporte.

Aleksandar Mitrović
foto: Profimedia

Portal "Antenados no Futebol" istakao je kako ovakav razvoj situacije zasigurno „plaši Titea“, brazilskog selektora, naglasivši kako su Vlahoviću u proseku potrebna tri šuta kako bi postigao gol. Dodatni razlog za strah je Mitrović, koji je drugi najbolji strelac Premijer lige u ovom trenutku, a ispred njega je samo Haland, sa deset golova.

Njihova forma nije promakla nijednom od najpopularnijih twitter naloga u Brazilu posvećenih fudbalskoj statistici, FootstatsI2A, koji je sa svojim pratiocima podelio njihovu impresivnu statistiku.

Mediji najveće južnoameričke zemlje sa velikim su poštovanjem nedavno pisali o srpskoj reprezentaciji, nazivajući tim Dragana Stojkovića ozbiljnim protivnikom u Kataru. Pored toga, prošlog meseca je čak 54 odsto Brazilaca izjavilo da očekuje da njihov tim postane svetski prvak.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track