POLICAJCI ZGAŽENI U AMSTERDAMU! Tadićev Ajaks razbio Škote, Sporting utišao navijače Ajntrahta u Frankfurtu (VIDEO)
Foto: Ajaks

liga šampiona

POLICAJCI ZGAŽENI U AMSTERDAMU! Tadićev Ajaks razbio Škote, Sporting utišao navijače Ajntrahta u Frankfurtu (VIDEO)

Fudbal -

U uvodnim mečevima u Ligi šampiona u sredu, ubedljive pobede su zabeležili prvak Holandije Ajaks i Sporting iz Lisabona.

"Kopljanici" su u Amsterdamu zgazili "policajce" iz Glazgova: Ajaks - Rendžers 4:0 (3:0), a kapiten reprezentacije Srbije Dušan Tadić je odigrao jubilarni 50. evropski meč za najtrofejniji holandski klub.

Posle prave uspavanke u prvom poluvremenu u Frankfurtu, u nastavku susreta gosti iz Lisabona su stigli do trijumfa: Ajntraht - Sporting 0:3 (0:0). Domaćin je pao posle "blickriga" sredinom drugog poluvremena, kada su za samo dva minuta primili dva gola, a dotukao ih je santos desetak minuta pre kraja susreta.

Ajaks - Rendžers 4:0 (Alvarez 17, Berhius 32, Kuduz 34, Bergvajn 80. minut)

Ajntraht - Sporting 0:3 (Edvards 65, Trinkao 67, Santos 82. minut)

Tok mečeva:

Drugo poluvreme:

82. minut - Sporting vodi 3:0 - Santos je u potpunosti utišao navijače Ajntrahta u Frankfurtu.

80. minut - Ajaks vodi 4:0 - Bergvijn je iskoristio veliku grešku odbrane gostiju i mirno zatresao mrežu.

67. minut - Sporting vodi 2:0 - Trinkao je preciznim udarcem poslao loptu u desni donji ugao pored nemoćnog golmana Kevina Trapa. Najveći deo posla je ponovo odradio Edvards.

65. minut - Sporting vodi 1:0 u Frankfurtu - Edvards se sjajno snašao pred golom domaćina. Engleski fudbaler u timu iz Lisabona je odlično reagovao, izborio se za loptu i sa šest-sedam zatresao mrežu!

46. minut - Počelo je drugo poluvreme na mečevima u Amsterdamu i Frankfurtu

Prvo poluvreme

Završeno je prvo poluvreme u Amsterdamu i Frankfurtu

34. miint - 3:0 za Ajaks - Kuduz je zatresao mrežu, gosti iz Glazgova su već na kolenima! Bio je to fantastičan pogodak za ubedljivu prednost šampiona Holandije.

32. minut - 2:0 za Ajaks - Berhius je duplirao prednost "kopljanika". Posle udarca Berhiusa, asistenta kod prvog gola, lopta je pogodila jednog defanzivca gostiju i prevarila golmana Rendžersa.

17. minut - 1:0 za Ajaks - Alvarez je postigao vodeći gol na krcatoj "Johan Krofj" areni, gde je pravi delirijum oduševljenja! Berhius je odlično izveo korner, a Edson Alvarez bio najviši u skoku i udarcem glavom sa šest-sedam metara doneo prednost domaćinu!

Ajaks
foto: Profimedia

1. minut - Počele su utakmice u Amsterdamu i Frankfurtu, na oba stadiona je paklena atmosfera, gotovo da nema prazne stolice!

Prvi dan nam je doneo 23 gola na osam mečeva, šokantan poraz Čelsija u Zagrebu, nadmoćne nastupe Mančester sitija i Real Madrida, kao i neočekivano ubedljiv Šahtjor u Lajpcigu!

Ajaks
foto: Printskrin

Srpski reprezentativac Dušan Tadić će predvoditi Ajaks protiv najtrofejnijeg škotskog kluba Rendžersa, dok lisabonski Sporting gostuje u Frankfurtu ekipi Ajntrahta, koji je prošle godine osvojio trofej u Ligi Evrope i tako se domogao elite!

Rendžers
foto: Profimedia

Atmosfera na tribinama je paklena u Frankfurtu i Amsterdamu, gde veliku podršku navijača ima i Rendžers.

Tim iz Amsterdama je ovog leta najviše zaradio od prodaje igrača u celom svetu. U kasu holandskog giganta pristiglo je čak 216,22 miliona od prodaje igrača. Antoni i Lisandro Martinez su prodati u Mančester junajted, klubu koji trenira bivši trener Ajaksa Erik ten Hag za 95, odnosno 57,37 miliona evra. Velike svote su se zaradile i od prodaje Sebastiana Alea u Dortmund za 31 milion i Rajana Gravenberha koji je pojačao Bajern Minhen u transferu vrednom 18,5 miliona evra.

Ajaks je fenomenalno krenuo sezonu u kojoj brani titulu. Na pet mečeva upisali su isto toliko pobeda i zauzimaju prvu poziciju u domaćem šampionatu sa 15 bodova i gol-razlikom 16:3.

"Кopljanici" su minulog vikenda preslišali Кambur na svom terenu. Rezultat je bio 4:0. Na tom meču kapiten ekipe a ujedno i kapiten naše reprezentacije je odigrao svoj 200. meč za slavni klub i krunisao ga asistencijom Кenetu Tejloru za 3:0, a protiv Rendžersa će odigrati jubilarni 50. evropski meč u dresu Ajaksa. Zanimljivo je da od dolaska u Amsterdam Tadić nije propustio niti jedan takmičarski meč.

Ajaks je sjajan posao odradio dovođenjem Stivena Bergvajna iz Totenhema. On je već postigao šest golova u Erediviziji i tako istakao kandidaturu za prvog strelca lige na kraju sezone.

Sa druge strane, njihov rival Rendžers je do grupe "A" u kojoj se još takmiče Liverpul i Napoli stigao preko kvalifikacija. Prvo su izbacili Union SG iz Belgije da bi u plej-ofu savladali najvećeg Ajaksovog rivala PSV iz Ajndhovena.

"Policajci" su za vikend doživeli debakl u "Old firmu". Najveći rival Seltik ih je sa svog stadiona ispratio sa četiri gola u mreži, iako je već u petom minutu zbog povrede igru morao da napusti jedan od najboljih igrača "kelta" Japanac Furuhaši.

Rendžers se nalazi na drugoj poziciji škotskog prvenstva nakon šest odigranih kola sa 13 bodova. Uz četiri pobede i poraz od Seltika, imaju i remi protiv Hibernijana.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track