MORBIDNO! Navijači Šamroka slavili smrt kraljice Elizabete! Stadionom se orilo: Lizi je u kovčegu! (VIDEO)
Foto: AP/Frank Augstein, screenshot

liga KONFERENCIJE

MORBIDNO! Navijači Šamroka slavili smrt kraljice Elizabete! Stadionom se orilo: Lizi je u kovčegu! (VIDEO)

Fudbal -

Fudbaleri Šamroka i Đurgardena odigrali su bez golova meč prvog kola Lige konferencija, a ovaj duel obeležili su navijači koji su ismevali smrt kraljice Elizabete.

Na društvenim mrežama pojavili su se snimci na kojima, mahom irski navijači, pevaju "Lizi je u sanduku".

Poznato je da između Iraca i Engleza ne vlada velika ljubav, a očigledno je nisu gajili ni prema kraljici Elizabeti, čiju su smrt proslavili morbidnom pesmom.

Britanska kraljica Elizabeta Druga preminula je u četvrtak. Elizabeta je rođena 21. aprila 1926. u Londonu kao prvo dete vojvode i vojvotkinje od Jorka, a njen otac stupio je na presto deset godina kasnije, kada je abdicirao njegov brat kralj Edvarda VIII, čime je Elizabeta postala prestolonaslednica.

Posle smrti kralja Džordža u februaru 1952. Elizabeta je sa 25 godina postala je kraljica sedam nezavisnih zemalja Komonvelta - Ujedinjenog Kraljevstva, Kanade, Australije, Novog Zelanda, Južne Afrike, Pakistana i Cejlona.

Elizabeta je bila najstariji vladajući monarh na svetu i najdugovečniji britanski monarh. Dana 9. septembra 2015. postala je britanski monarh koji je najduže vladao, jer je tada prestigla kraljicu Viktoriju.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track