ČARAPANI ŽELE TREĆU UZASTOPNU POBEDU: Napredak dočekuje Radnički 1923 iz Kragujevca
Foto: FK. Napredak

SUPERLIGA SRBIJE

ČARAPANI ŽELE TREĆU UZASTOPNU POBEDU: Napredak dočekuje Radnički 1923 iz Kragujevca

Fudbal -

Dve vezane Napretkove pobede (protiv Mladosti GAT i Spartaka) ozarile su lica prvotimaca, ali i publike, koja je željna novih bodova, ali i lepe igre i nadigravanja.

- Dve vezane pobede, izuzetno važne, za popravak raspoloženja, podizanje samopouzdanja. Svesni smo, naravno, da to nije ništa značajno, kada se ima u vidu ukupan bilans od početka prvenstva i da su nam potrebna još dva, tri dobra uzastopna rezultata da bi ušli u zonu plej – ofa, ali sada je svakako lakše, kaže čelnik Napretkove odbrane Dejan Kerkez.

Iskusni defanzivac je govorio i o utiscima sa prethodne utakmice u Subotici:

- Jedina motivacija je bila da pobedimo, u čemu smo uspeli. Delovali smo na terenu u Subotici organizovano, pružili dobru partiju, ali siguran sam da možemo još bolje. I tek očekujem da demonstriramo pravu snagu ovog tima. Inače, za stadion u Subotici i Spartak me vežu lepe uspomene, međutim, emocije su trenutno vezane samo za Napredak.

Čarapanima u goste stiže Radnički 1923, a kapiten obećava:

- Jedina ambicija je pobeda. Ne znači to da potcenjujemo goste, koji imaju i kvalitet i iskustvo. Naprotiv, znamo da nas čeka još jedno veliko iskušenje, jer i oni traže izlaz iz krize, ali verujem da smo spremni da ispunimo sve zadatke koje stručni štab postavi ispred nas. I da vežemo treću uzastopnu pobedu, želja je Dejana Kerkeza.

Dušan Đorđević
foto: FK Napredak

Dušan Đorđević, kormilar čarapanskog broda, hladne glave najavljuje subotnji meč sa Šumadincima i poziva na oprez.

- Mi smo imali dosta loš start i uspeli da se vratimo na pravi put u prethodna dva meča. Ne samo to, već i da izgledamo bolje na terenu. I dalje, ipak, treba biti jako oprezan, posebno što nam u goste dolazi tim sa igračima koji imaju dosta superligaškog iskustva, kao na primer Tomić, Varjačić, Vidosavjević, Ubiparip. Verujem da smo prevazišli krizu i ušli u bolje trenutke, napunili se samopouzdanjem i, ako ponovimo disciplinu i kvalitet sa prethodnih susreta, možemo da se nadamo uspehu kojim ćemo se značajno popeti na tabeli. Ponavljam, ovo su bile samo dve pobede, ne treba posle njih praviti euforiju i često pričam igračima da treba da radimo kao da smo tek počeli, izjavio je trener Đorđević

Sa mišljenjem svoga šefa slaže se i iskusni Nemanja Krstić:

- Posle slabijeg početka sezone, nama je svaka utakmica kao finale Lige šampiona. Sada smo vezali dve pobede koje nam mnogo znače na psihološkom planu. Ambicija mora da nam bude osvajanje tri boda. Znači, samo pobeda, ništa drugo ne dolazi u obzir. Nemamo više veliki pritisak, konačno smo posle trijumfa vratili osmehe na lica. Smatram da su nam bodovi bitniji od načina igre koji će nas dovesti do njih, jer pobeda bi nam bila veliki zamajac za jer pobeda bi nam bila veliki zamajac za prodor ka vrhu tabele, gde nam je i mesto, nada se novom čarapanskom trijumfu Krstić.

Ž. M. / Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track