VELIKA BURA U REGIONU! FS BiH doneo odluku koja je USTALASALA JAVNOST! Edin Džeko se oglasio: Protiv sam utakmice sa Rusima!
Foto: AP

PODRŠKA UKRAJINI

VELIKA BURA U REGIONU! FS BiH doneo odluku koja je USTALASALA JAVNOST! Edin Džeko se oglasio: Protiv sam utakmice sa Rusima!

Fudbal -

Fudbalski savez Bosne i Hercegovine odlučio da prihvati poziv iz Moskve da u novembru fudbaleri odigraju prijateljsku utakmicu sa reprezentacijom Rusije.

Kapiten fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko prokomentarisao je ovu odluku uz napomenu da čelnici saveza "znaju kakvo je njegovo mišljenje".

Edin Džeko
foto: Shutterstock

"Protiv sam odigravanja te utakmice! Ja sam uvek i samo za mir. Savez zna moje mišljenje! Nažalost, nisam taj koji donosi odluke s kim će BiH igrati, ali imam stav koji je jasan i u koji ne ulazi igranje ove utakmice dok nevini ljudi stradaju. Solidarišem se sa narodom Ukrajine u ovim teškim trenucima za njih", izjavio je Džeko za Klix.ba.

Odluku da BiH pristane na poziv Rusije u Sankt Peterburg doneo je Komitet za hitnost FS BiH na vanrednoj sednici, i tom prilikom pet članova je glasalo za, dok je samo jedan bio protiv ove odluke.

(Kurir sport/Klix.ba)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track