Miloš Jojić je u pregovorima sa Vojvodinom i postoji velika verovatnoća da tokom vikenda, najkasnije u ponedeljak stavi paraf na ugovor sa Novosađanima.

indjijapartizan-68.jpg
Starsport 
foto: Starsport

Miloš Jojić (30) ponikao je u redovima Partizana i ostavio veliki trag u prvom timu crno-belih, nije se na najlepši način rastao sa matičnim klubom. Želeo je da ostane u Humskoj, međutim uprava kluba posle odlaska Aleksandra Stanojevića, odlučila je da mu ne ponudi saradnju.

Zajedno sa Lazarom Markovićem, Miloš Jojić bio je prinuđen da napusti Partizan na kraju prošle sezone. Navijači Partizana i danas se sećaju njegovog pobedonosnog gola u 144. večitom derbiju, kada je skinuo paučinu sa gola Crvene zvezde koji je branio Bobana Bajković. Baš tim golom crno-beli su osigurali titulu u sezoni 2012/2013.

partizanvojvodina-35.jpg
Starsport 
foto: Starsport

Ambiciozna uprava Vojvodine želi da ojača ekipu, jer u klubu smatraju da sa Milošem Jojićem imaju kvalitet da napadnu titulu. Ako ništa drugo, makar da dođu do druge pozicije u Superligi, koja bi im garantovala kvalifikacije za Ligu šampiona, što bi bio najveći uspeh u novijoj istoriji kluba.

Miloš Jojić je već jednom u karijeri nosio crveno-beli dres, kada je igrao za nemački Keln. U inostranstvu igrao je još za Dortmund, Bašakšehir i Volfzberger. Ako Miloš Jojić potpiše za Vojvodinu, biće drugi bivši igrač Partizana koji je ovog leta pojačao Novosađane, jer je slovo na ugovor sa "lalama" stavio Uroš Vitas.

Kurir sport/A. R.