SVE OSIM POBEDE PROTIV LUČANA KATASTROFA Neverovatan podatak: Partizan od narednih 11 mečeva igra čak 8 kod kuće!
Foto: Printskrin/Jutjub

superliga srbije

SVE OSIM POBEDE PROTIV LUČANA KATASTROFA Neverovatan podatak: Partizan od narednih 11 mečeva igra čak 8 kod kuće!

Fudbal -

Trener fudbalera Partizana Gordan Petrić rekao je da bi sve osim pobede u predstojećem meču protiv Mladosti bilo neuspeh i istakao da njegov tim mora da iskoristi to što će u osam od narednih 11 utakmica biti domaćin.

- U nedelju igramo utakmicu protiv Mladosti, obično kažu da posle evropske utakmice može da bude malo teže, ali ja to ne gledam tako. Imali smo tešku utakmicu protiv Zvezde pa smo protiv Kolubare možda pružili i najbolju partiju. Lučani kao Lučani, uvek mogu da budu nezgodni. Iskusna ekipa sa stučnim štabom koji je dugo godina u Super ligi i znaju da se takmiče. Medjutim, ne treba gledati na Lučane, treba da se koncentrišemo na našu igru - rekao je Petrić.

Fudbaleri Partizana dočekuju u nedelju ekipu Mladosti iz Lučana, u utakmici 11. kola Super lige Srbije.

- Ono što je bitno, od 11 utakmica do pauze, osam igramo kod kuće i to treba da iskoristimo i da skupljamo maksimalan broj bodova... Sutra smo favoriti i sve sem pobede bi bio loš rezultat za nas i katastrofa u datom trenutku jer bismo se vratili na staro - istakao je Petrić.

Gordan Petrić
foto: Starsport

On je naveo da će posle subotnjeg treninga odlučiti ko će početi sutrašnji meč.

- Za mene je bitno da pokušamo da nađemo balans. Najviše bih voleo da non-stop igram sa istim igračima, ali opet to nije dobro, neki drugi igrači u nekom trenutku mogu da pomognu. Rekao sam igračima da je nerealno da svi dobiju istu minutažu. Moguće je očekivati i isti sastav koji je igrao u četvrtak u Ligi konferencija - izjavio je Petrić i naveo da je Bibras Natho u trenažnom procesu i da će videti da li će igrati sutra ili odmarati.

Govoreći o Kvinsiju Meningu, Petrić je naveo da je on dobro i da će verovatno od ponedeljka početi da trenira sa ekipom.

Petrić je rekao i da je samopouzdanje ekipe sigurno poraslo posle preokreta protiv Slovackog od 0:2 do 3:2 i istakao da mu je žao što njegova ekipa nije upisala pobedu jer bi tako bila "bliža proleću u Evropi".

Posao crno-belima je na toj utakmici otežao Kristijan Belić koji je rano dobio crveni karton, a Petrić je naveo da je razgovarao sa njim "kao roditelj, pedagog i na kraju kao trener".

- On će takvih utakmica još imati u karijeri, mora da smanji tu njegovu agresivnost, ali ako izgubi to što ima više neće biti isti igrač. Pred njim je dobra karijera, ne treba da izbaci svu agresivnost, samo treba da je kontroliše - zaključio je Gordan Petrić.

Utakmica izmedju Partizana i Mladosti iz Lučana na programu je u nedelju od 19.30 časova.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track