KIKS BAJERNA U MINHENU PROTIV ŠTUTGARTA: Lajpcig deklasirao Borusiju iz Dortmunda!
Foto: Profimedia

BUNDESLIGA

KIKS BAJERNA U MINHENU PROTIV ŠTUTGARTA: Lajpcig deklasirao Borusiju iz Dortmunda!

Fudbal -

Fudbaleri Bajerna iz Minhena i Štutgarta odigrali su nerešeno 2:2, u utakmici šestog kola nemačke Bundeslige. I pored trećeg uzastopnog remija, Bajern je prvi na tabeli sa 12 bodova, dok je Štutgart na 13. poziciji sa pet osvojenih bodova.

Metis Tel je pogotkom u 36. minutu doneo vodjstvo Bajernu, izjednačio je Kris Firih u 57. minutu, a za novu prednost domaće ekipe pogodio je Džamal Musijala samo tri minuta kasnije. ;Konačnih 2:2 postavio je Seru Girasi sa penala u 92. minutu.

Fudbaleri Hofenhajma su na svom terenu bili ubedljivi protiv Majnca sa 4:1 i tako stigli do 12. boda, koliko ima i Bajern. Na drugoj strani, Majnc je šesti sa deset bodova na svom kontu.

Nakon što je promašio penal u finišu prvog poluvremena, Andrej Kramrić je u 53. minutu pogodio za vodjstvo Hofenhajma. Na 2:0 je u 69. minutu povisio Griša Premel, dok je treći gol za domaće postigao Munas Dabur u 80. minutu.

Majnc, koji je celo drugo poluvreme igrao sa igračem manje, smanjio je rezultat u 83. minutu preko Dominika Kora, a konačnih 4:1 postavio je Pavel Kaderabek u 91. minutu.

Lajpcig je na domaćem terenu slavio protiv Borusije Dortmund sa 3:0, golovima Orbana u šestom, Soboslaija u 45. i Haidere u 84. minutu. Ekipa Lajpciga je deseta na tabeli sa osam bodova, dok je Dortmund četvrti sa četiti boda više.

U preostalim utakmicama, Volfsburg je u gostima pobedio Ajntraht sa 1:0, dok su Herta i Bajer Leverkuzen u Berlinu odigrali nerešeno 2:2.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track