MIJAILOVIĆ, IPAK PRIJATELJSKI NAPUSTIO ZVEZDU: Klub sa Marakane je i zaradio na njegovoj prodaji u turski KAJZERI
Foto: Starsport

povratak

MIJAILOVIĆ, IPAK PRIJATELJSKI NAPUSTIO ZVEZDU: Klub sa Marakane je i zaradio na njegovoj prodaji u turski KAJZERI

Fudbal -

Srđan Mijailović blizu je povratka u Crvenu zvezdu. Njegovim dovođenjem crveno-beli bi praktično zaključili prelazni rok. Kako saznajemo, čelnici crveno-belih treba da postignu dogovor o transferu sa rukovodstvom Čukaričkog.

Srđan Mijailović
foto: Starsport©

Srđan Mijailović (28) Zvezdin je đak, prošao je celu omladinsku školu na Marakani. Debitovao je za prvi tim sa 17 godina u sezoni 2010/2011 kod trenera Roberta Prosinečkog. U prolećnom delu te sezone upisao je 13 utakmica za prvi tim i na kraju se našao u idealnoj postavi Superlige.

Odlaskom Roberta Prosinečkog iz kluba i usled kašnjenja plata u klubu raslo je i nezadovoljstvo kod Srđana Mijailovića. Kada je ekipu preuzeo Portugalac Rikardo Sa Pinto popularni Mićko pao je totalno u drugi plan. Našao se svega tri puta u startnoj postavi, dva puta posle derbija sa Partizanom kada je šampionska trka bila rešena.

Robert Prosinečki
foto: www.crvenazvezdafk.com

Na kraju te sezone odlučio je da napusti Crvenu zvezdu. Robert Prosinečki koji je tada vodio Kajzeri kontaktirao je bivši klub i odlučio da otkupi Srđana Mijailovića. Prema portalu Transfermarkt Turci su za Srđana Mijailovića iskeširali Crvenoj zvezdi 600.000 evra.

Posle tri ipo sezone igranja u Turskoj, Srđan Mijailović se obreo u Rusiji. Bio je član ekipe Krila Sovjetov tri godine, a onda se kao slobodan igrač u oktobru 2020. vratio u Srbiju potpisavši za Čukarički.

Sada je blizu povratka na mesto gde je ponikao i gde se afirmisao kao igrač.

Specijalni izveštač iz Trabzona - Aleksandar Radonić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track