VLAHOVIĆ JE PREVIŠE NERVOZAN: Italijanski mediji pronašli razlog za slabije igre Juventusa i srpskog napadača!
Foto: EPA/ALESSANDRO DI MARCO

KRIZA

VLAHOVIĆ JE PREVIŠE NERVOZAN: Italijanski mediji pronašli razlog za slabije igre Juventusa i srpskog napadača!

Fudbal -

Juventus na početku ove sezone igra neubedljivo. U poslednjih sedam utakmica ostvarena je samo jedna pobeda, uz dva poraza i čak četiri remija.

U meču drugog kola Lige šampiona ekipa iz Torina poražena je na svom terenu od Benfike rezultatom 2:1. Juve je poveo golom Arkadijuša Milika iz četvrtog minuta, da bi Benfika poravnala rezultat pogotkom s penala pred kraj prvog poluvremena. Siguran s bele tačke bio je Žoao Mario u 43. minutu.

U drugom poluvremenu portugalski tim preokreće rezultat golom Davida Neresa iz 55. minuta, i to se na kraju ispostavilo kao konačan rezultat.

Tako je Juve ostao na nula bodova nakon dva odigrana kola LŠ, a u oktobru sledi dvomeč sa Makabijem iz Haife.

Filip Kostić, Juventus
foto: Profimedia

Filip Kostić i Dušan Vlahović nisu imali svoje veče. Kostić je u desetom minutu imao možda i najbolju šansu na utakmici, ali je šutirao pored stative. Pred kraj meča, u 83. minutu, Vlahoviću je po ko zna koji put ove sezone poništen gol, nakon opravdano dosuđenog ofsajda.

Poraz od Benfike bio je alarm za medije u Italiji da krenu s kritikama na račun igrača, a posebno trenera Masimilijana Alegrija. Italijanska Gazeta delo sport razlog za slabije igra Vlahovića, ali i celog tima, vidi upravo u greškama italijanskog trenera.

Dušan Vlahović, Masimilijano Alegri
foto: EPA/Alessandro Di Marco, AP/Fabio Ferrari

U jednom od brojnih tekstova navodi se kako su Alegriju ispunjene sve želje, a rezultata nema.

"U januaru su dobili Vlahovića, najboljeg, bar u to vreme. Sada je mnogo manje efikasan i previše nervozan, možda i zato što je eksploatisan na pogrešan način", reči su italijanskog novinara.

Pitanje je da li bi bila drugačija situacija da je doveden Marko Arnautović kao ispomoć srpskom napadaču. On se pominjao tokom leta uz Memfisa Depaja, ali je na kraju stigao Arkadijuš Milik. Reprezentativac Austrije je u međuvremenu postigao šest golova na isto toliko utakmica za Bolonju u Seriji A.

Marko Arnautović
foto: EPA/Elisabetta Baracchi

Juventus u nedelju, u sklopu 7. kola italijanske lige, ide u goste Monci, a nakon toga sledi reprezentativna pauza, koja je preko potrebna "staroj dami". Ko zna, možda nakon toga nastave i s novim trenerom...

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track