OTERAN JE IZ PARTIZANA, PROVOCIRAO JE DELIJE: Ovo je priča o Džoniju Štuliću, najboljem strelcu Superlige kojeg NIŠ obožava
Foto: Starsport

čudni su putevi gospodnji

OTERAN JE IZ PARTIZANA, PROVOCIRAO JE DELIJE: Ovo je priča o Džoniju Štuliću, najboljem strelcu Superlige kojeg NIŠ obožava

Fudbal -

Nikola Štulić igra sezonu iz snova! Centarfor niškog Randičkog prvi je strelac Superlige, momak koji je zadivio srpsku sportsku javnost. A, početkom godine bio je stavljen na marginu, praktično oteran iz Partizana, kluba čiju je prošao omladinsku školu.

Nikola Štulić
foto: Starsport

Nikola Štulić rođen je u Sremskoj Mitrovici, a u Partizan je stgao kao dete sa 11 godina. Na "Teloptiku" je prošao sve kategorije od 2012. do 2020. godine, kada je debitovao za prvi tim. To se desilo 14. juna 2020. godine kada je u pobedi protiv Čukaričkog (4:1) upisao prvih 20 minuta u crno-belom dresu. Šansu u prvom timu dao mu je tadašnji trener Savo Milošević, koji mu je bio uzor dok je bio klinac.

Nikola Šulić
foto: Starsport

Prošle godine, baš u ovo vreme, Nikola Štulić (21) prolazio je kroz najteži period u svom životu. U svom voljenom Partizanu skrajnut je u ćošak, za polusezonu je uspeo da odigra samo jednu utakmicu, odnosno da upiše mršavih 14 minuta. Tokom sezone 2020/2021. u klubu su mu govorili da potraži novi klub, da ide negde na pozajmicu, međutim Nikola Štulić je verovao u sebe i tražio šansu u crno-belom dresu. Posebno kada je u klub stigao Francuz Žan Kristof Bajbek.

Početkom ove godine, u januaru, tadašnji trener Partizana Aleksandar Stanojević je presekao i odlučio da Nikolu Štulića ne vodi na pripreme u Tursku. Zajedno sa njim stradao je tada i iskusni Rajko Brežančić. Mladi napadač imao je validan ugovor sa Partizanom do juna 2024. godine, ali je tadašnji trener Aleksandar Stanojević odlučio da šansu pruži mlađim fudbalerima koji su igrali na istoj poziciji Marku Milovanoviću (2003) i Samedu Baždaru (2004).

Nikola Štulić
foto: Starsport

Nikola Štulić je krajem januara ove godine raskinuo ugovor sa Partizanom i kao slobodan igrač se preselio u redove Radničkog iz Niša. Crno-beli su zadržali određene procente prilikom prodaje u treći klub. I na jugu Srbije Džoni Štulić je zasijao punim sjajem. Iako su se treneri na stadionu "Čair" menjali kao na traci, popularni Džoni je kod svakog igrao i davao golove. Od Radoslava Bataka, preko Tomislava Sivića i Saše Mrkića do Nenada Lalatovića. Trenutno Nikola Štulić sa devet golova u Superligi deli prvo mesto sa centarforom Čukaričkog Muhamedom Badamosijem.

Crvena zvezda, Radnički, Nikola Štulić, Milan Borjan
foto: Printskrin

Tokom prošle sezone Nikola Štulić našao se u žiži domaće javnosti tokom okršaja niškog Radničkog i Crvene zvezde na Marakani, u Kupu Srbije, prilikom serije izvođenja penala. Tada je popularnom "panenkom" savladao Milana Borjana, a onda neprimerenim radovanjem, kada je stavio prst na usta i okrenuo se tribinama, izazvao gnev navijača, ali i igrača Crvene zvezde. Došlo je do obračuna na terenu, a tom prilikom tadašnji trener crveno-belih Dejan Stanković je imao kratak vaspitni razgovor sa njim. Posle meča, Nikola Štulić je otkrio šta mu je Stanković rekao:

- Rekao mi je da moram da mislim na sebe i da mi ne treba etiketa, čestitao mi je "Panenku" i rekao mi je da se čuvam - otkrio je Štulić.

Dejan Stanković, Nikola Štulić, Crvena zvezda, Radnički
foto: Printskrin

Mladi napadač se izvinio za svoj nepromišljeni postupak, ali je rekao da se ne kaje, jer jednostavno na taj način proslavlja svoje golove. Tada je poručio da to radi protiv svakog kluba i da bi opet isto učinio.

Kurir sport/A. Radonić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track