PUTINOVA MOBILIZACIJA NE BRINE BIVŠEG FUDBALERA ZVEZDE: Ima ruski pasoš, živi u Moskvi i nema nameru da napušta Rusiju!
Foto: www.crvenazvezdafk.com

miran i spokojan

PUTINOVA MOBILIZACIJA NE BRINE BIVŠEG FUDBALERA ZVEZDE: Ima ruski pasoš, živi u Moskvi i nema nameru da napušta Rusiju!

Fudbal -

Delimična mobilizacija vojnih obveznika u Rusiji, koju je juče ukazom potpisao predsednik Vladimir Putin, izazvala je veliku pažnju, da ne kažemo histeriju u celoj Zapadnoj Evropi.

Crvena zvezda, početak priprema, pripreme, Damijan Le Talek
foto: Dragana Udovičić

O tome šta sportisti sa Zapada koji igraju u Rusiji misle o mobilizaciji, zbog specijalne vojne operacije te zemlje u Ukrajini, govorio je u agent nekadašnjeg fudbalera Crvene zvezde Damijena Le Taleka (32).

- Le Talek neće napustiti Rusiju. On će to učiniti samo ako se donese odluka o suspendovanju ruske Premijer lige i samo ako stranci budu morali da napuste zemlju - rekao je Adrijan Aliaj za ruski portal Sportekspres.

Francuz se posle nekoliko godina ovog leta vratio u Rusiju, pošto je potpisao ugovor sa nekadašnjim moksovskim gigantom Torpedom. Poznato je da Damijan Le Talek ima ruski pasoš, pošto je oženjen Ruskinjom. Inače, Le Talekova supruga Kristina, devojačko Šindjasova, bila je mis Mordovije za 2008. godinu, a sa Francuzom ima sina.

Damijan Le Talek
foto: www.crvenazvezdafk.com

Damijan Le Talek stigao je u Crvenu zvezdu 2016. godine na poziv tadašnjeg trenera Miodraga Grofa Božovića iz ruske Mordovije iz Saranska. Sa crveno-belima je osvojio dve titule, a posle uspešne epizode u Srbiji karijeru je nastavio u francuskom Monpeljeu, dok je prošlu sezonu proveo u grčkom AEK. Pre Grčke, Srbije i Rusije, Le Talek je igrao za Ren, Borusiju iz Dortmunda, Nant i ukrajinsku Hoverlu.

Kurir sport/Sportekspres

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track