NESVAKIDAŠNJI GEST FUDBALERA ZAČUDIO ITALIJU I EVROPU: Odrekao se "Berluskonijevih" MILIONA, a mogao je da iscedi i poslednji cent
Foto: Profimedia

SERIJA A

NESVAKIDAŠNJI GEST FUDBALERA ZAČUDIO ITALIJU I EVROPU: Odrekao se "Berluskonijevih" MILIONA, a mogao je da iscedi i poslednji cent

Fudbal -

U današnje vreme kada je lični profit jedna od najvažnijih stvari kod mnogih, retki su slučajevi da se fudbaler odrekne velike svote novca u korist kluba.

Najčešće se "pokupi" i poslednji evro iz ugovora, a Andrea Ranokija je pokazao da izuzetaka uvek ima.

Italijan je zbog problema sa povredom odlučio da raskine ugovor sa Moncom i da sa 34 godine završi karijeru.

- Poslednjih godinu i po dana nisu bili laki. Postepeno, strast koju sam osećao prema fudbalu se gasila. U maju prošle godine, kada sam još bio u Interu, osetio sam da nešto nije u redu, ali nisam bio siguran šta. Odlučio sam da se rastanem sa klubom jer sam želeo da potražim novi izazov i novu stimulaciju. Srećom, našao sam Moncu koja mi je pružila šansu i vratila samopouzdanje. Ponudili su mi sjajan ugovor i dali priliku da se vratim u igru i shvatim šta mi se dešavalo - poručio je Ranokija.

Nekadašnji saigrač Dejana Stankovića u Interu, dok je bio član tog kluba igrao je na pozajmicama u Sampdoriji i Hal Sitiju, a na leto ove godine je kao slobodan igrač stigao u Moncu, čiji je vlasnik kontroverzni biznismen i nekadašnji političar, Silvio Berluskoni.

Nažalost, doživeo je frakturu fibule na utakmici protiv Napolija na kojoj je uz velike bolove na nosilima iznesen sa terena, a to ga je navelo na završetak karijere.

Ono što će sa njegovog kraja karijere ostati dugo upamćeno, jeste to što se odrekao 4.000.000 evra koliko bi zaradio na osnovu dvogodišnjeg ugovora, navodi "Gazeta delo Sport".

Ranokija, koji je po poziciji centralni bek, odigrao je 218 utakmica u Seriji A i na njima postigao 14 golova.

Za reprezentaciju Italije je upisao 21 nastup, a jedinu titulu je osvojio 2021. godine kada je sa Interom postao šampion države.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track