PRAVDA UZ SRPSKOG TRENERA: Viši sud u Južnoj Africi proglasio Sredojevića nevinim po svim takama optužnice!
Foto: Profimedia

dobra vest

PRAVDA UZ SRPSKOG TRENERA: Viši sud u Južnoj Africi proglasio Sredojevića nevinim po svim takama optužnice!

Fudbal -

Skinuta je ljaga sa imena srpskog stručnjaka.

Viši sud u Južnoj Africi oborio je presudu prvostepenog suda u Port elizabetu i oslobodio srpskog trenera Milutina Sredojevića optužbi.

Nameštaljku da je navodno polno uznemiravao konobaricu na stadionu, prvostepeni sud u Port Elizabetu, bez ikakvih dokaza, pretvorio je u sramnu odluku, kaznivši Sredojevića sa tri godine uslovno, pišu Novosti.

Inače, ta mogućnost mu je bila najavljena zbog odluke da napusti Južnu Afriku i preseli se u Zamalek u Egiptu. Rekli su mu da će mu, ako to uradi, namestiti igru, što su i učinili. Pravda je bila spora, ali na kraju dostižna.

"Ponovo sam se rodio, a prošao sam kroz pakao. Želeli su da unište uspešnu sportsku reputaciju koju sam sticao godinama u Africi. Ljubav navijača umnogome mi je pomogla da sve lakše podnesem", rekao je Sredojević.

Srpski stručnjak će preko svojih advokata podneo zahtev za milionsku odštetu, a novac koji bude dobio planira da uloži u razvoj omladinskog fudbala u Srbiji i Ugandi.

Sredojević je osvojio čak 19 trofeja u Africi, a trenutno obavlja funkciju selektora Ugande, sa kojom je obezbedio plasman na Afrički kup nacija.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track