NIJEDNU UTAKMICU U LIGI NISU IZGUBILI, A DALI SU SAMO DVA GOLA: Španski Burgos je fenomen, to što oni rade, to svet nije video
Foto: Printskrin/Instagram

lude brojke

NIJEDNU UTAKMICU U LIGI NISU IZGUBILI, A DALI SU SAMO DVA GOLA: Španski Burgos je fenomen, to što oni rade, to svet nije video

Fudbal -

Neverovatna vest dolazi iz Španije. Tamošnji drugoligaš Burgos pomera standarde ove sezone, posle osam kola dali su samo dva gola, uz to, nisu upisali nijedan poraz u drugoj La Ligi.

Burgos
foto: Printskrin/Instagram

Španski mediji uveliko pišu o ovom fenomenu. Trenutno su deveti u prvenstvu, imaju 12 bodova i hit su u Evropi. Čak su i na svojoj instagram stranici postavili video sa čuvenim trenerom Luisom Aragonesom, koji je preminuo 2014. godine, a koji je bio majstor da igra na rezultat.

Zvuči prosto neverovatno da Burgos posle osam odigranih utakmica u ligi ima nestvarnu gol razliku - 2:0. Upisali su dve pobede i obe sa rezultatom 2:0. Narednog vikenda Burgos kod kuće dočekuje vodeći tim šampionata Alaves, koji im na tabeli beži šest bodova.

Jedini strelci za Burgos ove sezone bili su Aleks Bermeho u pobedi nad Kartagenom 4. septembra kod kuće i Huan Artola protiv Malage, 14. avgusta, u prvom kolu. Otada nisu primili gol, a njihova odbrana je najbolja u ligi, što posebno raduje trenera Hulijana Kalera.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track