BEZ BELE ZASTAVE! Partizan večeras (21.00) protiv Kelna rešeni sa sačuvaju oreol nepobedivosti u LK! OVO JE SASTAV ZA NEMCE
Foto: Starsport©

liga KONFERENCIJE

BEZ BELE ZASTAVE! Partizan večeras (21.00) protiv Kelna rešeni sa sačuvaju oreol nepobedivosti u LK! OVO JE SASTAV ZA NEMCE

Fudbal -

Fudbaleri Partizana večeras (21.00) igraju utakmicu trećeg kola Lige konferencije u gostima protiv Kelna. Sedmoplasirani tim Bundeslige je favorit, ali crno-beli veruju da se neporaženi mogu i drugi put vratiti sa evropskog gostovanja.

Partizan je hrabro odigrao protiv Nice i sačuvao oreol nepobedivosti u Evropi ove jeseni. Kapiten Slobodan Urošević se nada da će se tradicija nastaviti.

FK Partizan, 168. večiti derbi
foto: Starsport©

- Čuo sam podatak da je Partizan devet puta igrao protiv nemačkih klubova i samo jednom pobedio. Verujem da će i ova generacija napraviti uspeh u Kelnu, po ugledu na onu koja je savladala Augzburg 2015. godine. Činjenica je da bi nam bod mnogo značio, ali pre početka utakmice uvek idem na pobedu - rekao je Slobodan Urošević.

Keln je proteklog vikenda na svom stadionu pobedio Dortmund sa 3:2. Nemački navijači prave paklenu atmosferu na stadionu Rajnenergi.

- Nisam gledao utakmicu, za rezultat sam čuo. Kao što rekoh, videćemo. Izmerićemo se s Kelnom. Verujem u svoje saigrače, motiva nam neće nedostajati. Bilo bi dobro da damo gol - istakao je kapiten crno-belih.

Trener Gordan Petrić poveo je i oporavljenog Danila Pantića u Keln. Hoće li dobiti šansu baš u Evropi, odlučiće šef struke, ali je jedno sigurno, ovo je prilika da Pantić prvi put istrči na teren na zvaničnoj utakmici. Posle neugodne povrede ukrštenih prednjih ligamenata kolena, zarađenoj na pripremama u Turskoj, u januaru ove godine protiv Basakšehira. Pored njega sa ekipom je još jedan rekonvalescent Andrija Pavlović.

Gordan Petrić
foto: Starsport©

Keln - Partizan 21.00, RTS, Arena sport Stadion: Rajnenergi. Kapacitet: 50.000. Sudija: De Burgos Bengočea (Španija). Pomoćnici: Roberto del Palomaro i Iker de Fransisko (Španija).

Keln (4-1-4-1): Švabe - Šmic, Kilijan, Hubers, Hektor - Škiri - Ljubičić, Duda, Maina, Kajnc - Tiges. Trener: Štefen Baumgart. Partizan (4-2-3-1): Popović - Živković, Marković, Vujačić, Urošević - Traore, Fejsa - Andrade, Natho, Dijabate - Rikardo. Trener: Gordan Petrić.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track