ERAKOVIĆ POSLE VELIKE POBEDE: Pokazali smo da prethodne utakmice nisu realno stanje naše ekipe
Foto: Starsport

liga evrope

ERAKOVIĆ POSLE VELIKE POBEDE: Pokazali smo da prethodne utakmice nisu realno stanje naše ekipe

Fudbal -

Fudbaler Crvene zvezde Strahinja Eraković rekao je večeras da je njegova ekipa zasluženo pobedila Ferencvaroš i da je pokaza da prethodne utakmice u Ligi Evropa nisu bile pravi pokazatelj koliko crveno-beli mogu.

"Kada od prvog minuta krenemo onako kako znamo, možemo protiv svakog da igramo i to smo pokazali večeras. Zasluženo smo pobedili i pokazali da prethodne utakmice nisu realno stanje naše ekipe", rekao je Eraković posle utakmice.

"Pomalo smo umorni, ali to ide uz fudbal, ipak odmaranje mnogo lakše dolazi posle pobede", dodao je on.

Fudbaleri Crvene zvezde upisali su, posle dva poraza, prvu pobedu u Grupi H Lige Evropa pošto su večeras na stadionu "Rajko Mitić" pobedili Ferencvaroš sa ubedljivih 4:1.

Eraković je istakao da su njegovi saigrači večeras postigli sjajne pogotke i da to dodatno motiviše i defanzivce.

"Imali smo podsticaj da 'držimo nulu', ali smo primili pogodak iz nepažnje. Ipak, to nije promenilo utisak, a tri boda su najvažnija. Atmosfera je sve bolja i bolja", rekao je Eraković.

01:45

Eraković posle pobede Zvezde

Aleksandar Pešić je naveo da je njegova ekipa pokazala karakter i da može da igra sjajan fudbal.

"Bila je zahtevna utakmica, ali je uz ovakvih 10 saigrača na terenu koji daju svoj maksimum - sve je mnogo lakše. Bilo je teško, iako rezultat ne govori tako", rekao je Pešić.

"Znali smo pre utakmice da je ovo ključni meč da se uključimo u trku za prolazak dalje. Spremali smo se na treninzima, psihički uzdizali, pokušavali da podignemo samopouzdanje. Večeras smo pokazali da nismo zaboravili da igramo fudbal, ali ništa nije gotovo", dodao je on.

Pešić je naveo da smatra da je ovo bila njegova najbolja igra, ali i tima otkako se vratio u Zvezdu.

"Sada smo u trci za prvo ili drugo mesto i nadam se da ćemo uspeti u tome. Želim samo da nastavimo ovako i da se još bolje spremimo za naredne utakmice", rekao je Pešić.

Fudbaleri Zvezde će za sedam dana igrati protiv Ferencvaroša u Budimpešti.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track