NEVEROVATAN MEČ NA NOU KAMPU! Levandovski i golman Ter Štegen spasli BARSU protiv Intera, het-trik Salaha za 6 minuta (VIDEO)
Foto: Profimedia

liga šampiona

NEVEROVATAN MEČ NA NOU KAMPU! Levandovski i golman Ter Štegen spasli BARSU protiv Intera, het-trik Salaha za 6 minuta (VIDEO)

Fudbal -

Kakav meč, kakva drama na "Kamp Nou" stadionu i kakav spektakularan remi Barselone i Intera (3:3). Vodila je Barsa, Inter je okrenuo, vodio 2:1, pa 3:2 u 89. minutu, da bi Robert Levandovski sa dva gola sačuvao nadu Barseloni da bi uz kiks Italijana mogao da ostane u Ligi šampiona. Neverovatan meč, mitsko drugo poluvreme gde je ipak Inter u poslednja tri minuta prokockao dve velike prilike za trijumf.

Barselona je na "Kamp Nou" dobila prvi deo meča, mada je Inter imao dve velike prilike da ih prvi iznenadi. Katalonci su podigli ritam igre u drugom delu prvog poluvremena, golman Onana je zaustavljao udarce Dembelea, Levanodvskog i Pedrija, ali je poklekao u 40. minutu.

Dembele
foto: Profimedia

Rafinja je bio uporan, stigao je do lopte kod korner zastavice, intligentno je proigrao Serhija Roberta koji je lepo asisitirao Usmanu Dembeleu koji je sa par metara zatresao mrežu.

Inter je stigao do izjendačenja u 50. minutu. Barela se ušunjao iza leđa odbrane Barselone, odlično je primio loptu i sa pet metara matirao Ter Štegena. Ozbiljan kiks Đerara Pikea i Gavija koji nije do kraja ispratio Barelu.

Imao je Inter još dve velike prilike, ali je Ter Štegen odbranio udarce Čalhanoglua i Škrinjara, što nije bila opomena za Katalonce. Lautaro Martinez je šokirao "Kamp Nou" u 63. minutu. primio je Argentinac loptu od Čalhanoglua i od stative poslao loptu u mrežu.

Navalila je Barselona, Onana je branio sjajno, ali je Robert Levandovski izjednačio u 82. minutu. Lopta se od Bastonija odbila u mrežu.

Barselona
foto: Profimedia

Htela je Barsa sva tri boda, ali je Inter iz kontre u 89. minutu preko Gosensa na pas Lautara Martineza zaledio "Kamp Nou". Ali, ni tu nije bio kraj, u prvom minutu nadoknade, Robert Levandovski je glavom postigao sjajan pogodak za 3:3. I tu nije bio kraj, Lautaro je spojio sa golom Aslanija koji nije dodao do usamljenog Mktarijana već je odlučio da šutira i pogodio je Ter Štegena. Inter je propustio da overi osminu finala, Barsa je ostala u životu.

Bajern je večeras završio ceo posao u grupnpoj fazi Lige šampiona, jer je pobedom u Plzenju 4:2 (2:0) obezbedio plasman u osminu finala. Bavarci su lako, kao na treningu iz dve školske akcije preko Manea, Milera i dva Gorecke već u 35. minutu poveo 4:0. Opustili su se Bavarci, pa su domaćini preko Vlkanove i Klimenta ublažili poraz.

Totenhem je morao da primi gol od Ajntrahta pa da zaigra kako ume. Kapiten Dajer je dozvolio da mu Rode oduzme loptu kao poslednjem igraču i lako asistira Kamadi za šok u Londonu. Međutim, Korejac Son i Hari Kejn za 20 minuta tri puta su tresli mrežu Trapa i već na poluvremenu je bilo jasno da će "pevci" slaviti. Na kraju je bilo 3:2 za prvo mesto u Grupi "D".

Son
foto: Profimedia

Marsej je posle dva starta poraza, nanizao dve pobede nad Sportingom iz Lisabona i vratio se u trku za osminu finala u Grupi "D". Portugalci su imali "dežavi" od prošle nedelje jer su 20. minutu ostali sa igračem manje s obzirom da je Ežgajo napravio penal, a Gandauzi realizovao najstrožu kaznu. Nije im ni VAR pomogao u 30. minutu jer se pokazalo da Harit nije bio u ofsajdu, pa je i lak pogodak Aleksisa Sančeza trasirao put Francuzima ka drugoj vezanoj pobedi.

Porto je iznenadio Bajer i u Leverkuzenu i pobedom od 3:0 izbio je na drugo mesti Grupe "A", ali i poslao Briž u osminu finala Lige šampiona. Portugalci su poveli već u 6. minutu. Golman Diogo Kosta je poslao pas od preko 60 metara ka Galenu koji je majstorski primio loptu, prošao dvojicu igrača i zatresao mrežu.

Navaljivao je domaćin i nije iskoristio penal u 16. minutu. Golman Kosta je odbranio udarac Demirbaja. Dvadesetak minuta kasnije Šik je postigao gol, ali je i on bio poništen zbog igranja rukom. Napao je Bajer, promašivao šanse, ali su dva puta bili neoprezni u odbrani, pa je Taremi iz dva penala potpisao pobedu "zmajeva".

Liverpul je posle preokreta slavio u Glazgovu protiv Rendžersa čak 7:1 (1:1) i pridružio se Napoliju iz "A" grupe u osmini finala. Blistao je Firmino koji je postigao dva gola i asistirao Darvinu Nunjezu za pogodak, ali i Mo Salah koji je za pet minuta spakovao het-trik!

Liverpul je bio u podređenom položaju na "Ajbrok paku" u prvom delu jer je Rendžers igrao ofanzivno pred 50.000 navijača. Na pas Džeka je Arfild sa 15 metara pogodio sam ugao i doveo navijače do delirijuma. Međutim, posle kornera Cimikasa izjednačio je Firmino, da bi Alison u dva navrata spasao "crvene".

Nije uvodio Klop ni Salaha, ni Alkantaru na pauzi, ali njegov tim je u nastavku bio mnogo bolji, pa je posle odličnog pasa Gomeza sa desne strane, Brazilac Firmino je napravio preokret. Ubrzo je usledila i asistencija Brazilca za Darvina Nunjeza koji polako ulazi u formu. Na kraju je i Mo Salah, koji je ušao u 68. minutu, postigao het-trik za pet minuta (najbrži u istoriji Lige šampiona), pa asietnciju Eliotu za fantastičnih 7:1.

Rezultati:

Barselona - Inter 3:3

(Dembele 40, Levandovski 82, Levandovski 90+2. - Barela u 50, Martinez u 63, Gosens u 89. minutu)

Rendžers - Liverpul 1:7

(Arfild u 17. - Firmino u 24. i 55, Njunjez u 66. minutu, Salah u 76, 80. i 82, Eliot u 87. minutu)

Sporting - Marsej 0:2

(Genduzi iz penala u 20, Sančez u 30. minutu)

Totenhem - Ajntraht 3:2

(Son 20, 36, Kejn iz penala u 28. - Kamada u 14, Gece u 88. minutu)

Plzenj - Bajern 2:4

(Vlkanova 62, Kliment 75. - Mane 10, Miler 14, Gorecka u 25. i 35. minutu)

Leverkuzen - Porto 0:3

(Galeno 7, Taremi iz penala u 53, iz penala u 64 minutu)

Tokovi utakmica:

Drugo poluvreme:

Završen je meč u Barseloni, a prethodno i sve ostale utakmice četvrtog kola Lige šampiona

90+8. minut - Zicer na Inter, Gosens šutira sa peterca, ali golman Barselone Ter Štegen fantastično brani!

90+2. minut - Levandovski je čudesan! 3:3 u Barseloni, neverovatan meč!

89. minut - Novi šok na Nou Kampu, Inter vodi 3:2, strelac je Gosens!

88. minut - Ajntraht sa igračem manje daje gol posle kornera, smanjuje vođstvo Totenhema na 3:2, gol je dao Mario Gece!

87. minut - Liverpul vodi 7:1 u Glazgovu, gol je dao Eliot.

82. minut - Barselona je izjednačila protiv Intera - 2:2, gol postiže Poljak Levandovski.

76. minut - Liverpul vodi 4:1 u Glazgovu, nedugo nakon što je ušao u igru, Salah je pogodio!

75. minut - Drugi gol za Viktoriju u Plzenju postiže Kliment, ali Bajern vodi 4:2.

66. minut - Liverpul vodi 3:1 u Glazgovu, strelac je Njunjez!

64. minut - Porto vodi 3: u Leverkuzenu, ponovo je iz penala dao gol Taremi.

63. minut - Preokret u Barseloni, Inter vodi 2:1. Argentinac Lautaro Martinez je utišao Nou Kapm.

61. minut - Isključen je i Pedro Gonkalveš, Sporting igra sa dva igrača manje protiv Marseja

60. minut - U Londonu je isključen fudbaler Ajntrahta Tuta.

55. minut - Preokret u Glazgovu, Liverpul vodi protiv Rendžersa 2:1, ponovo je strelac brazilac Firmino.

53. minut - Za razliku od leverkuzena, Porto je iskoristio penal, dosušen nakon VAR intervencije - strelac je Taremi.

50. minut - Inter dolazi do izjednačenja u Barseloni, strelac je Barela - 1:1.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme na utakmicama večernjeg programa

Prvo poluvreme:

Završeno je prvo poluvreme na svim utakmicama večernjeg programa

40. minut - Eksplozija oduševeljenja na Nou Kampu - Barselona vodi protiv Intera sa 1:0. Dembele je sjajno pratio izvanrednu akciju i sa pat metara zatresao mrežu.

36. minut - Totenhem sada ima dva gola prednosti protiv Ajntrahta - 3:1, efektan pogodak Sona!

30. minut - Marsej koristi brojčanu prednost u Lisabonu, strelac je Sančez, posle pregleda VAR snimka ustanovljeno da nije bio u ofsajdu.

28. minut - Preokret u Londonu, Totenhem vodi sa 2:1, gol iz penala postiže Kejn, nad kojim je i načinjen faul. Jedanaesterac dosuđen posle VAR intervencije.

25. minut - Bajern vodi 3:0 u Plzenju, strelac je Gorecka.

20. minut - Izjednačenje u Londonu, strelac za Totenhem je Korejac Son!

19. minut - U Lisabonu je sključen fudbaler Sportinga Esgajo!

17. minut - Demirbaj nije iskoristio penal za Leverkuzen protiv Porta!

17. minut - Rendžers vodi protiv Liverpula, strelac je Arfild!

14. minut - Ajntraht je poveo u Londonu protiv Totenhema, strelac je Kamada!

14. minut - Bajern gazi i u Plzenju, već vodi sa 2:0, gol je postigao veteran Tomas Miler.

10. minut - Bajern vodi u Plzenju, gol je postigao Sadio Mane!

7. minut - Porto vodi u Leverkuzenu sa 1:0, strelac je Galeno!

1. minut - Počele su sve utakmice večernjeg programa

Fudbaleri Barselone domaćini su timu Intera u utakmici četvrtog kola grupne faze Lige šampiona. Derbi duel grupe C u Kataloniji počinje u 21 čas.

U ovom duelu Barselona i Inter odlučuju o trenutnim pozicijama na tabeli grupe, a domaćini očekuju da, sa treće pozicije, pobedom obezbede odlazak u završnicu takmičenja. Katalonci se najviše uzdaju u iskusnog poljskog internacionalca Roberta Levandovskog.

U osminu finala odlaze dve prvoplasirane ekipe, a posle tri kola u grupi C prvoplasirani Bajern ima 9 bodova, poslednjeplasirani Viktorija Plzenj je bez bodova, dok je Inter drugi sa 6, a Barselona treća sa 3 boda.

U prošlom međusobnom duelu Inter je u trećem kolu grupne faze na svom stadionu došao do tri boda, nadigravši Barselonu sa 1:0 , a ovo je Kataloncima prilika ne samo za revanš već i za bolji plasman na tabeli.

U večernjem terminu se još sastaju: Rendžers - Liverpul, Sporting - Marsej, Totenhem - Ajntraht, Viktorija Plzenj - Bajern i Bajer Leverkuzen - Porto.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track