NEJMAR REŠIO VELIKI DERBI NA PARKU PRINČEVA! Brazilski as za veliko slavlje u Parizu, Marsej ostao sa igračem manje
Foto: Profimedia

LIGA 1

NEJMAR REŠIO VELIKI DERBI NA PARKU PRINČEVA! Brazilski as za veliko slavlje u Parizu, Marsej ostao sa igračem manje

Fudbal -

Poslednji meč 11. kola u francuskoj Ligi 1 obeležio je derbi između Pari Sen Žermena i Olimpika iz Marseja na ''Parku prinčeva''. Ekipa Kristofa Galtijea slavila je minimalnim rezultatom 1:0 (1:0).

Prvo poluvreme pripalo je domaćoj ekipi. PSŽ je imao nekoliko izglednih prilika za gol, prvo je u 28. minutu Mbape uputio udarac, ali je Lopez uspeo vrhovima prstiju da izbije loptu u korner.

Zatim je u 35. minutu prečka bila saveznik gostiju, nakon šuta koji je uputio Mesi iz slobodnog udarca.

Kada se očekivalo da će se na odmor otići sa rezultatom 0:0 usledio je šok za gostujuću ekipu. Igrala se nadoknada vremena kada su fudbaleri Marseja izgubili loptu na svojoj polovini, usledila je brza akcija Parižana, lopta je došla do Mbapea koji je proigrao Nejmara za prednost od 1:0.

PSŽ
foto: Profimedia

U nastavku utakmice PSŽ je svesno prepustio inicijativu fudbalerima Marseja, koji nisu uspevali da pronađu put do gola.

U 73. minutu igrači Marseja ostali su sa igračem manje nakon što je Samjuel Žigot zaradio direktan crveni karton posle opasnog starta nad Nejmarom. Time je praktično utakmica bila rešena, a rezultat se do kraja nije menjao.

Ovo je bila šesta utakmica u prvenstvu na kojoj je PSŽ uspeo da sačuva mrežu. Gajtijeov tim sada ima tri boda više od drugoplasiranog Lorijena. Marsej je četvrti sa 23 boda.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track