ODBIO DA NOSI KAPITENSKU TRAKU SA DUGINIM BOJAMA: Uopšte se ne osećam dobro sa tim oko ruke! To krši moja verska osećanja!
Foto: Profimedia, Shutterstock

ODBIO DA NOSI KAPITENSKU TRAKU SA DUGINIM BOJAMA: Uopšte se ne osećam dobro sa tim oko ruke! To krši moja verska osećanja!

Fudbal -

Fudbaler Fejenorda Orkun Kokču odbio je da nosi kapitensku traku sa duginim bojama, kao simbolom LGBT populacije.

Orkun Kokču
foto: Profimedia

Holandski mediji već danima seciraju Turčina zbog njegovog stava. Naime, za vikend je odigrana utakmicam između Fejenorda i AZ Alkmara, koju je tim iz Roterdama rešio u svoju korist rezultatom 3:1.

Orkun Kokču odlično je odigrao utakmicu. Postigao je prvi gol za Fejenord, dok je kod trećeg bio asistent. Zato je proglašen za najboljeg igrača meča. Međutim, holandski mediji ga napadaju danima, pa je zbog svog čina odlučio da se obrati javnosti.

- Mislim da je važno naglasiti da poštujem bilo koga bez obzira na veru, poreklo. Verujem da svako može da radi šta god želi. Razumem dobro važnost ove akcije, ali moja religijska uverenja me ne određuju kao pravu osobu za tako nešto - rekao je Orkun Kokču (21) i nastavio:

- Ne osećam se prijatno da nosim ovakvu kapitensku traku. Znam da će neki ljudi biti razočarani. Stoga se nadam da će moj izbor zbog religijskih razloga biti poštovan.

Dok postupak Orkuna Kokčua osuđuju mediji iz Holandije, dotle mladi Turčin rođen u Harlemu dobija veliku podršku iz Turske, zemlje u kojoj su mu rođeni roditelji.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track