PARTIZAN RAZBIO ZVEZDU U TRI DERBIJA! DOMINACIJA CRNO-BELIH U MLAĐIM KATEGORIJAMA! Radinović: Nama to nije iznenađenje
Foto: Printscreen/ Youtube/FK Partizan

KVALITETAN RAD PRE SVEGA

PARTIZAN RAZBIO ZVEZDU U TRI DERBIJA! DOMINACIJA CRNO-BELIH U MLAĐIM KATEGORIJAMA! Radinović: Nama to nije iznenađenje

Fudbal -

Nakon lošeg starta sezone, Partizan igra odlično u proteklom periodu, a to se poklopilo sa dobrim partijama mlađih selekcija.

Mladi fudbaleri Partizana beleže odlične rezultate ove sezone, a posebno su uspeli da skrenu pažnju na sebe u mesecu oktobru.

Omladinci, kadeti i mlađi kadeti crno-belih uspostavili su trenutnu dominaciju nad najvećim rivalima, Crvenom zvezdom, pošto su u kratkom roku sve tri selekcije ostvarile trijumfe u večitim derbijima.

Najpre su mlađi kadeti na terenima kod stadiona Rajko Mitić pobedili rezultatom 2:0, zatim su na istom mestu omladinci ostvarili trijumf rezultatom 3:1, a sve je završeno kadetskim derbijem u kom je Partizan, takođe kao gost slavio posle 4:2.

Za Kurir je o uspehu mladih selekcija crno-belih govorio Vanja Radinović, čovek za kog može da se kaže da stoji iza svega, ali koji ni ne pomišlja da sebe ističe kao zaslužnog za pomenute rezultate.

Partizan, FK Partizan, Vanja Radinović
foto: Printscreen/ Youtube/FK Partizan

Direktor mlađih kategorija FK Partizan poručio je da u klubu nisu iznenađeni pobedama protiv crveno-belih.

- Nama to nije iznenađenje. Ne zato što mislimo da smo superiorni u odnosu na rivala, već zato što znamo koliko dobar rad imamo sa našim trenerima. Svakako jeste nesvakidašnje da se ovako dobiju tri derbija u kratkom roku - rekao je Radinović za Kurir.

Kada je reč o stanju na tabeli, omladinci i kadeti trenutno imaju liderske pozicije, dok su mlađi kadeti drugi na sa dva boda manje od Čukaričkog.

- Nije ovo bljesak, ili samo trenutni rezultat, a borba je u prvenstvima tek počela. Ali, rezultat nije jedini pokazatelj uspeha koji je odraz kvaliteta i posvećenosti u radu sa mladim igračima.

Radinović je na poziciju direktora omladinske škole Partizana stigao u januaru 2018. godine.

- Petu godinu sam ovde... u radu sa mlađim kategorijama to možda i nije puno, ali je dovoljno da se vide efekti rada i metoda. Osnovna stvar je kontinuitet i odabir potencijala i talenta. Bez toga je nemoguće uspeti i u tome imam veliku podršku Gorana Arnauta, mog zamenika. Kada je saradnja na nivou kakvu imamo, onda ne može da bude drugačije.

Partizan, FK Partizan, Vanja Radinović
foto: Printscreen/ Youtube/FK Partizan

Pogledom na aktuelni sastav prvog tima ekipe iz Humske vidi se veliki broj igrača koji su dotle došli baš iz omladinske škole, a teško bi bilo nabrojati igrače koji su ostvarili transfere nedugo nakon što su izašli iz mlađih kategorija u proteklih pet godina.

- Imamo ozbiljnu saradnju sa prvim timom i neizostavan smo deo kluba. Bez saradnje sa njima ne bi mogli da funkcionišemo svi ovako dobro. Zajedno smo uspeli da odaberemo prave momente za uvođenje igrača u prvi tim, a na kraju krajeva i reprezentacija Srbije, odnosno broj igrača koji je preko Partizanove škole stigao do prvog tima, a zatim igrao za Srbiju govori o radu škole.

Objasnio je Radinović i šta je najvažnije u daljem radu i cilju da škola ostane u samom vrhu Evrope, gde pripada već dugo.

- Selekcija kadrova i igrača i stručan rad u korak sa vremenom su najvažniji. Nemamo nameru da posustanemo i usmereni smo ka tome da uvek budemo u korak sa najboljim mladim igračima Evrope.

Treneri često ističu da ne žele da izdvajaju najbolje pojedince, a isto tako ni Radinović ne želi da skreće pažnju na fudbalere od kojih se puno očekuje, objasnio je i takvo razmišljanje.

- Treneri ne vole da potenciraju, a to im i savetujemo. Svako ko dođe da gleda utakmicu mladih ekipa pronađe nekog igrača koji mu se svidi u zavisnosti sa kog tržišta dolazi. Imamo širok dijapazon fudbalera i ne bih da odvajam bilo koga. Za mnoge od njih će javnost čuti, a momenat kada će to da se desi zavisi od njih, kao i trenera, ali i ljudi iz prvog tima - zaključio je Radinović.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track