SKANDAL U NEMAČKOJ! FUDBALERI VOLFSBURGA BEZ MASKI U VOZU: Nisu hteli da plate 2 evra, koliko košta maska u VAGON RESTORANU!
Foto: Profimedia

bundesliga

SKANDAL U NEMAČKOJ! FUDBALERI VOLFSBURGA BEZ MASKI U VOZU: Nisu hteli da plate 2 evra, koliko košta maska u VAGON RESTORANU!

Fudbal -

Fudbalski klub Volfsburg izvinio se osoblju nemačke železnice i oštro kritikovao svoje igrače zbog toga što nisu nosili zaštitne maske za lice u vozu dok su putovali na utakmicu protiv Bajer Leverkuzena.

Ekipa Volfsburga juče je vozom otputovala za Leverkuzen, a javni servis WDR je objavio snimak na kojem se vidi da većina igrača tog kluba nije nosila maske dok gledaju u svoje telefone ili razgovaraju.

Izveštač WDR-a je rekao da su neki od igrača reagovali šaleći se i smejući se na ponovljene zahteve da se pridržavaju obaveznih propusta o maskama za lice.

"Nekoliko igrača se ponašalo s nepoštovanjem prema osoblju železnice nakon što su ih podsetili da njihovu obavezu da nose maske", naveo je Volfsburg.

Neimenovana službenica u vozu izjavila je da reakciju igrača smatra "nepoštovanjem".

Klub se u svom saopštenju izvinio zbog toga.

"U ime celog tima, Volfsburg se izvinjava zbog neprofesionalnog i neprimerenog ponašanja svojih igrača, a posebno osoblju nemačke nacionalne železničke kompanije", naveo je Volfsburg i dodao da se takvo ponašanje neće tolerisati.

"To se ne sme ponoviti", naveo je klub.

Klub je saopštio i da se trener ekipe Niko Kovač obratio igračima "u vezi njihovog nedoličnog ponašanja odmah po dolasku u hotel u petak", kao i da će incident biti detaljno ispitan po njihovom povratku iz Leverkuzena.

Nođšenje maski je obavezno za sve u vozovima koji saobraćaju širom Nemačke, a ko nema masku kod sebe, može da je kupi u vagon restoranu za dva evra!

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track