HEROINA! Čovek se srušio na fudbalskoj utakmici, Jovana mu SPASILA ŽIVOT, pa skromno poručila: Samo sam radila svoj posao
Foto: Printscreen/YouTube, Printscreen/Instagram

SVAKA ČAST

HEROINA! Čovek se srušio na fudbalskoj utakmici, Jovana mu SPASILA ŽIVOT, pa skromno poručila: Samo sam radila svoj posao

Fudbal -

Malo koji navijač će biti zadovoljan ako se fudbalska utakmica završi rezultatom 0:0, ali nakon jedne takve koja je odigrana u Prvoj ligi Srbije, niko nema pravo da bude nezadovoljan

Zlatibor je kao domaćin igrao protiv IMT-a u 15. kolu drugog po rangu takmičenja u Srbiji. Nismo dobili heroja koji je golom, odbranom ili bilo kakvim potezom rešio meč, ali smo dobili heroinu.

Jovana Maričić, lekarka tima sa Novog Beograda, uz pomoć kolega iz FK Zlatibor, spasila je život čoveku kojem je pozlilo tokom meča.

U pitanju je jedan od redara koji je pao na zemlju, nakon čega su lekarski timovi dva kluba ekspresno reagovali.

Jovana je objasnila detalje dramatičnog događaja koji je srećom imao lep kraj.

- U drugom poluvremenu se jedan od redara srušio, pa su odmah ušle obe lekarske ekipe. Njihov fizio je uspeo da skloni jezik, a ja sam plasirala airway i oslobodila disajni put i čovek je prodisao, a bio je skroz plav. Uspeli smo da ga povratimo, a kad smo ga osvestili bio je skroz konfuzan, nije znao gde se nalazi. Potom smo ga spakovali u sanitet i poslali u bolnicu u Čigotu, odakle su javili da je stabilno, a da je po prijemu imao pritisak 200 sa 110 - rekla je Jovana za Kurir.

Ona je ponosna na ono što je uradila zajedno sa kolegama iz Zlatibora, ali ističe da je sve to bio samo radni dan, "malo" drugačiji od ostalih.

- Dobila sam ovacije od publike i posle utakmice su svi prišli da se zahvale i da čestitaju, od delegata do ostalih redara. Ja sam im rekla da smo samo radili svoj posao, ali stvarno je osećaj neverovatan - zaključila je Jovana Maričić.

Inače, Jovana je veliki ljubitelj sporta i, između ostalog, redovan je posetilac utakmica omiljenog srpskog niželigaša, FK Miljakovac.

Jovana je diplomirala na Medicinskom fakultetu u julu 2021. godine, trenutno je na doktorskim studijama iz sportske medicine, dobila je specijalizaciju iz fizikalne medicine i rehabilitacije, a pored toga i obaveza u FK IMT, radi kao saradnik u nastavi na Institutu za medicinsku fiziologiju.

Deo 2022. godine je provela u Brazilu na razmeni studenata gde je imala stručnu praksu u drugoj najvećoj bolnici te države kod profesora Renata Silve, najvećeg stručnjaka za transplataciju jetre u Brazilu.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track