LEGENDA PARTIZANA I NICE: I posle tri decenije savršeno priča francuski, Ljubomir Radanović oduševio domaćine sa Azurne obale
Foto: Printscreen, FK Partizan

drag gost

LEGENDA PARTIZANA I NICE: I posle tri decenije savršeno priča francuski, Ljubomir Radanović oduševio domaćine sa Azurne obale

Fudbal -

Legendarni fudbaler Partizana i Nice Ljubomir Radanović govorio je u Francuskoj o igranju za klub sa Azurne obale.

Ljubomir Radanović
foto: Foto: turnirprijateljstva.com

Nekadašnji defanzivac crno-belih i reprezentativac Jugoslavije došao je u Nicu kao deo zvanične delegacije kluba iz Humske, pred današnji meč dva tima u Ligi konferencije od 18.45 časova.

Ljubomir Radanović
foto: Printskrin

Novinar zvaničnog portala fudbalskog kluba Nica bio je oduševljen pojavom Ljubomira Radanovića (62), ali i znanjem francuskoj jezika, pa je rekao da ga nekadašnji as i danas govori savršeno.

- Mnogo sam srećan što sam se vratio u Nicu. Jedva čekam da vidim novi stadion "Alijans Rivijeru". Imao sam poziv kada je bilo svečano otvaranje stadiona, ali nisam mogao da dođem. Poslednji put sam bio u Nici pre skoro deset godina. Uvek se setim adrese u gradu na kojoj sam živeo kada sam igrao u klubu - rekao je Ljubomir Radanović.

Ljubomir Radanović
foto: Printskrin

Čovek koji je postao poznat zahvaljujući pobedonosnom golu protiv Bugarske (3:2) u dresu reprezentacije Jugoslavije 1983. na stadionu u Splitu, u kvalifikacijama za EP i komentaru Mladena Delića - Ljudi moji, da li je to moguće? Ludnica! Šta je ovo, otkrio je kako je došao u Nicu daleke 1990. godine.

- Trener je tada bio Žan Fernandez. Želeo je igrača mog profila. Imao sam ugovor sa Standardom i nije bilo lako. Želeo sam da dođem i probam francuski fudbal. Zbog toga sam raskinuo sa Standardom. Trener me je sačekao na aerodromu i dao mi dres sa brojem šest. Rekao mi je "Dobro došao Ljubo" i to bez greške, iako je moje ime bilo teško izgovoriti.

Ljubomir Radanović
foto: Printskrin

Radanović je otkrio kako i na koji način se odlučio za Nicu.

- Nenad Bjeković me je trenirao u Partizanu, znao sam za Nicu, za lepotu grada. Došao sam u januaru, znao sam većinu igrača u klubu. Bilo je tu i fudbalera koje sam znao iz reprezentacije Jugoslavije poput Marka Elsnera. Sačekao me je i Miloš Ðelmaš kojeg sam znao iz Partizana - prisetio se Ljubomir Radanović koji je u Nicu ovaj put stigao baš u društvu Miloša Đelmaša.

Miloš Đelmaš, Ljubomir Radanović
foto: www.partizan.rs

Francuzi su uradili veliki intervju sa Ljubomirom Radanovićem, a on je objavljen u magazinu za večerašnju utakmicu Nice i Partizana.

Trojica bivših asova Partizana Nenad Bjeković, Ljubomir Radanović i Miloš Đelmaš igrali su za Nicu. Na put u Francusku sa crno-belima nije pošao jedino Nenad Bjeković, fudbaler veka u izboru Nice. Možda i razumljivo s obzirom da je jedini kandidat za predsednika FS Srbije na izborima koji će biti održani za nekoliko dana.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track