POLUDEO ZBOG PONIŠTENOG GOLA, PA SUSPENDOVAN: Konte propušta utakmicu protiv Olimpika zbog crvenog kartona
Foto: Profimedia

liga šampiona

POLUDEO ZBOG PONIŠTENOG GOLA, PA SUSPENDOVAN: Konte propušta utakmicu protiv Olimpika zbog crvenog kartona

Fudbal -

Trener fudbalera Totenhema Antonio Konte propustiće predstojeću utakmicu protiv Olimpika u Marseju, poslednju u grupi i odlučujuću za plasman u nokaut fazu Lige šampiona, zbog crvenog kartona u utakmici protiv Sportinga.

Totenhem je sinoć u Londonu odigrao 1:1 protiv Sportinga u petom kolu, a u šestom minutu nadoknade posle upotrebe VAR tehnologije poništen je gol koji je postigao Hari Kejn.

Konte je posle toga zbog prigovora dobio crveni karton.

Totenhem je pobedom mogao kao prvoplasirani da izbori mesto u osmini finala Lige šampiona, ali će sada to morati da pokuša u poslednjem kolu 1. novembra.

Londonska ekipa je prva na tabeli sa osam bodova, a slede je Sporting i Ajntraht sa po sedam bodova, dok je poslednji Olimpik sa šest.

Kako je danas preneo Gardijan, Uefa je potvrdila da će primeniti kaznu na osnovu svojih disciplinskih pravila koja glase da se igrač ili zvaničnik koji su isključeni sa terena ili neposrednog okruženja uključujući i tehnički prostor, automatski suspenduju za narednu utakmicu takmičenja u kome je došlo do isključenja.

Pravila nalažu da suspendovani igrač ili zvaničnik ne sme u narednoj utakmici da bude u tehničkom prostoru niti da komunicira sa igračima ili tehničkim osobljem tokom utakmice.

"Pored toga, trener ili bilo koji drugi zvaničnik tima koji je suspendovan ne sme da udje u svlačionicu i tunel pre i tokom utakmice", naveo je Jurosport.

Konte je posle utakmice rekao da je VAR naneo veliku štetu i da bi voleo da vidi da se tako sudi drugim velikim klubovima.

Londonskoj ekipi će za prolaz u osminu finala Lige šampiona biti potrebno da osvoji bod, a u slučaju pobede Totenhem bi osvojio prvo mesto u grupi i bio medju nosiocima na žrebu.

Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track