POKRIVENA FUDBALSKA LEPOTICA: Na Lagatoru napreduje gradnja fudbalskog stadiona
Foto: T. Ilić

radovi u punom jeku

POKRIVENA FUDBALSKA LEPOTICA: Na Lagatoru napreduje gradnja fudbalskog stadiona

Fudbal -

Tribine novog fudbalskog stadiona koji se po UEFA 4 standardima gradi na lozničkom Lagatoru od juče su kompletno pokrivene i ostalo je još samo da se na jednom, manjem, delu krova postavi završna bela membrana. U toku je demontiranje kranova kako bi počeli radovi i na drugoj polovini budućeg ‘’zelenog tepiha’’ pošto je pola glavnog terena urađeno.

Lagator
foto: T. Ilić

Na najvećem lozničkom gradilištu kažu da se sada teren, koji će imati grejanje, priprema za drenažu i navodnjavanje, a paralelno se izvode ostali radovi, hidroizolacija tribina, sređivanje budućih prostorija na stadionu, sve što je još potrebno kako bi kompletan stadion bio gotov do februara naredne godine, odnosno za predviđenih 730 kalendarskih dana.

Međutim, na prvu utakmicu moraće zbog trave da se sačeka verovatno do proleća. Loznički stadion imaće oko centralnog terena šest metara širok prsten veštačke trave dok će na glavnom terenu biti hibridna, pola prirodna, a pola veštačka trava, kakvu uSrbiji za sada ima samo stadion TSC u Bačkoj Palanci. Stadion treba da bude gotov u roku, a ostaće jedino da se postavi hibridna trava kojoj treba određena temperatura i posebni uslovi. Loznički stadion jedini od onih koji se grade u našoj zemlji ima tribine u dva nivoa, a imaće reflektore duž sve četiri strane terena i dva semafora, na jugu i istoku.

Lagator
foto: T. Ilić

U sklopu budućeg stadionskog kompleksa je i pomoćno igralište koje je nedavno završeno, ima veštačku travu, reflektore, a na njemu su postavljeni golovi, mreže i korner zastavice tako da odmah moglo da se igra na njemu. Međutim, kako sada stoje stvari ništa neće moći da se koristi dok kompletan stadion ne bude završen. Od tri stadiona koji se trenutno grade u Srbiji loznički će, kažu na gradilištu biti najlepši. Imaće kapacitet od 8.067 mesta za gledalaca, 74 mesta za osobe u invalidskim kolicima, a njegova ukupna bruto izgrađena površina biće 26.888 metara kvadratnih.

Lagator
foto: T. Ilić

Osim suterena zapadna tribina stadiona imaće tri sprata, u tom delu biće konferencijske i medijske sale, televizijski studio, kancelarije i sale za sastanke. U samom stadionu biće garaža sa 54 mesta za automobile i dva za autobuse, a za posetioce će unutar kompleksa ukupno biti 265 parking mesta kao i hiljadu metara kvadratnih parkinga za reportažna kola.

Stadion na Lagatoru ispunjavaće uslove za odigravanje i međunarodnih utakmica, a već sada dominira Lagatorom na kome je nedavno počela i gradnja atletskog stadiona, prvog u ovom delu Srbije.

T.Ilić / Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track