Janković: Potvrda dobrog rada, jedva čekamo baraž

Janković: Potvrda dobrog rada, jedva čekamo baraž

Fudbal -
Mečevi baraža u kojima će učestvovati pobednici 10 grupa i četiri najbolje drugoplasirane selekcije igraće se 12. i 16. oktobra

KRUŠEVAC - Selektor mlade fudbalske reprezentacije Srbije Aleksandar Janković posle večerašnje pobede protiv Makedonije (5:1) i plasmana u baraž za Evropsko prvenstvo rekao je da je zadovoljan pošto je rezultatski potvrđen dobar rad u poslednje dve godine.

"Zadovoljan sam posle svega. Ovo nije pobeda u jednoj utakmici, već trijumf jedne generacije i potvrda da smo dve gotovo dve godine dobro radili. Naravno, okrećemo se već baražu, odnosno s nesrtpljenjem čekamo ishod žreba", rekao je Janković za zvanični sajt Saveza.

Kapiten selekcije Slobodan Medojević rekao je da je oduševljen podrškom sa tribina u Kruševcu.

"Ovo je ubedljivo najbolji ambijent u kojem smo igrali u Srbiji. Svaka čast navijačima, bila je milina igrati pred njima", istakao je Medojević.

Strelac prvog gola Ognjen Mudrinski potvrdio je sjajnu formu.

"Srećan sam, naravno, uvek kad postižem golove. Ipak, ovo je dan kad smo radosni svi u reprezentaciji. Posebno smo ponosni jer je osvojeno prvo mesto u grupi i obezbeđen povlašćeni položaj na žrebu", rekao je Mudrinski.

Mladi Miloš Jojić postigao je prva dva pogotka u nacionalnom dresu.

"Ovo mi je četvrta utakmica u mladoj reprezentaciji i prvi golovi. Možete li da zamislite koliko sam srećan zbog svega. Nadam se da ćemo biti uspešni u baražu i da ćemo igrati na Evropskom prvenstvu u Izraelu", izjavio je Jojić.

Žreb je na programu 14. septembra u Nionu.

Evropsko prvenstvo u Izraelu igra se od 5. do 18. juna 2013. godine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track