A za Miškovića - dres Srbije

Zagrevanje za Vels

A za Miškovića - dres Srbije

Fudbal -
Miroslava Miškovića, prvog čoveka „Delte“, juče u Staroj Pazovi FSS obasuo poklonima

Svečarski.Možda reprezentaciji Srbije trenutno ne ide prema zamislima selektora Mihajlovića i čelnika Saveza, ali pred večerašnju (20.30, RTS 1) utakmicu s Velsom u Novom Sadu FSS je potpisao dva važna sponzorska ugovora - s RTS i „Delta sportom“. zahvaljujući budućoj saradnji sa ovim firmama, uz dogovorene ugovore s novim partnerima, FSS će biti finansijski stabilan naredne tri godine! Stoga ne čudi što su predsednika „Delte“ Miroslava Miškovića juče u Staroj Pazovi obasuli poklonima Tomislav Karadžić, Siniša Mihajlović i kapiten reprezentacije Branislav Ivanović.Istine radi, dres, lopta s potpisima igrača i kapitenska zastavica, koji su završili u rukama prvog čoveka „Delte“, imaju simboličnu vrednost, ali se svi nadaju da će im cena rasti s pobedama nacionalnog tima.Na drugoj strani, selektor „orlova“ Siniša Mihajlović tvrdi da pobeda nad Velsom nije pitanje života i smrti i kaže da bi nervoza i nestrpljenje pogubno delovali na mladu ekipu.- Odabrali smo Novi Sad da bismo dobili podršku s tribina, koja je potrebna ekipi u stvaranju. Videli ste kako je bilo u Beogradu protiv Irske. Došlo je 5.000 i oni su zviždali, da ih je bilo više, još jače bi zviždali. Očekujem da moji igrači pokažu strpljenje i da ne igraju „pod moranjem“, jer se u životu mora samo umreti. Pobeda ništa ne garantuje, kao što ni neuspeh ne znači da smo izgubili šansu za kvalifikacije - rekao je Mihajlović.Na zahtev novinara da odabere najprihvatljiviji ishod utakmice u Briselu između Belgije i Hrvatske, kao i da prokomentariše prognoze hrvatske štampe da će se za treće mesto boriti Srbija i Škotska, Mihajlović je dao gotovo iste odgovore.- Brisel? Šta Brisel? Igra se utakmica... Pa mene to uopšte ne zanima. Interesuje me samo moja ekipa. To što Hrvati pišu su prazne priče, ni to me ne zanima. Na kraju će se sve videti na terenu - zaključio je Mihajlović.

Dres za mladog i talentovanog Miškovića
Dres za mladog i talentovanog Miškovića

Kome to smeta „praktički“?!Uzrečica „praktički“, koju selektor ponekad koristi na konferencijama za novinare, ubuduće će se sve ređe čuti. Neko je Mihajloviću skrenuo pažnju da ovaj izraz izbaci iz upotrebe.- Praktički... Ovaj, hteo sam reći praktično. Rečeno mi je da novinarima to smeta - rekao je Mihajlović i nastavio misao:- Šta je pogrešno u tome što jedan deo našeg naroda, kojem pripada i sam selektor, govori „praktički“ i kome to smeta?

Tijanić: Tole, Karadžić i ja još deset godinaFudbalski savez Srbije produžio je sponzorski ugovor s Radio-televizijom Srbije, čiji je direktor Aleksandar Tijanić ponovo demonstrirao smisao za humor.- RTS i FSS su imali uspešnu saradnju i nadam se da će se ona nastaviti još 10 godina, koliko očekujem da Tole i ja ostanemo na ovim funkcijama - rekao je Tijanić.

Srbija Vels 20.30Novi Sad. Stadion: Karađorđe. Kapacitet: 12.300. Sudija: Duarte Gomeš (Portugal).Srbija: Stojković, Ivanović, Biševac, Nastasić, Kolarov, Petrović, Fejsa, Đuričić, Tošić, Tadić, Lekić. Selektor: S. Mihajlović.Vels: Mihil, Ganter, Metjuz, Blejk, Rikets, Vilijams, Edvards, Čarč, Morison, Remzi, Bejl. Selektor: Kris Koleman.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track