JOŠ JEDAN ENGLEZ ZAVRŠIO FUDBALSKU KARIJERU, UZ EMOTIVNU PORUKU: Dao sam fudbalu SVE što sam imao
Foto: Profimedia

KOPAČKE O KLIN

JOŠ JEDAN ENGLEZ ZAVRŠIO FUDBALSKU KARIJERU, UZ EMOTIVNU PORUKU: Dao sam fudbalu SVE što sam imao

Fudbal -

Bivši fudbaler Čelsija, Geri Kejhil, saopštio je odluku o završetku igračke karijere.

"Postigao sam stvari o kojima sam nekada sanjao, stvorivši neverovatne uspomene. Fudbal je igra koja mi je pružila toliko uživanja i uspeha i dok donosim odluku da okačim kopačke o klin, mogu iskreno da kažem da sam mu dao sve što sam imao", napisao je 36-godišnji fudbaler na društvenim mrežama.

"Neverovatni uspesi poput osvajanja Lige šampiona i Premijer lige, do privilegije da budem kapiten svoje zemlje i Čelsija", ponosan je Kejhil.

Nije bilo jednostavno doneti ovu odluku.

"Proveo sam 20 godina trenirajući svaki dan, trudeći se da budem u najboljoj mogućoj formi za dan utakmice, kako bih pomogao timovima za koje sam igrao da budu uspešni... Posle mnogo razmišljanja, osećam da je sada vreme da pređem na sledeću fazu svoje karijere", naveo je Kejhil.

Kejhil je karijeru počeo u Aston Vili, igrao je za Bolton, Kristal Palas, a poslednji angažman imao je u Bornmutu koji je napustio na kraju prošle sezone.

Vrhunac karijere doživeo je u Čelsiju, gde je tokom sedam godina boravka osvojio osam trofeja, uključujući Ligu šampiona i dve titule osvajača Premijer lige.

Kejhil je u dresu reprezentacije Engleske upisao 61 nastup. Za A selekciju Engleske igrao je na Svetskom prvenstvu 2014. i 2018, kao i na Evropskom prvenstvu 2016. godine.

Nakon nekoliko meseci bez kluba, odlučio je da je kraj jedne uspešne karijere.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track