VELIKO OTVARANJE NA PROLEĆE: Napreduje fudbalski stadion u Loznici! FOTO
Foto: T. Ilić

SJAJNO

VELIKO OTVARANJE NA PROLEĆE: Napreduje fudbalski stadion u Loznici! FOTO

Fudbal -

Završetak svih radova na fudbalskom stadionu koji je nikao na lozničkom Lagatoru očekuje se do kraja aprila, a polovinom maja trebalo bi da usledi i njegovo zvanično otvaranje.

Tako će rok za završetak gradnje stadiona po UEFA 4 standardima koji je do sada bio pominjan, od 730 kalendarskih dana, odnosno do februara 2023. godine, biti prema poslednjim informacijama ipak malo pomeren. Državni sekretar u Ministarstvu za javna ulaganja, Miljan Ranđelović je prilikom nedavne posete ovom objektu rekao da ovaj stadion ‘’ne samo što je najmoderniji, već će verovatno biti i najlepši u ovom delu Evrope’’.

Na stadionu je u toku montiranje reflektora po obodu krovne konstrukcije sa sve četiri strane, a ostalo je da se postave stolice, urade brisoleji (fasada) i zasadi hibridna trava kakvu trenutno u Srbiji ima samo stadion TSC u Bačkoj Topoli.

1 / 5 Foto: T. Ilić

Loznički stadion će jedini od onih koji se grade u našoj zemlji imati tribine u dva nivoa, dva semafora, na jugu i istoku, a u sklopu stadionskog kompleksa je završeno pomoćno igralište. Imaće kapacitet od 8.067 mesta za gledalaca, 74 mesta za osobe u invalidskim kolicima, a njegova ukupna bruto izgrađena površina biće 26.888 metara kvadratnih.

Prema rečimagradonačelnika Loznice Vidoja Petrovića, novi stadion u potpunosti će zaokružiti postojeću sportsku infrastrukturu na Lagatoru.

- Sa ovim objektom Loznica će biti jedinstven grad u Srbiji koji će na malom prostoru imati jedinstven sportski kompleks jer se na Lagatoru već nalaze istoimena sportska dvorana, olimpijski bazen, park sa trim stazom, teretana na otvorenom, teren za male sportove, a u toku je izgradnja atletskog stadiona, čija će prva faza biti završena do kraja godine. Uveren sam da ćemo za tri godine početi i sa gradnjom zatvorenog bazena na ovoj lokaciji – izjavio je Petrović i dodao da veruje kako će grad relativno brzo uz ovaj stadion imati i člana Superlige Srbije.

Ljubitelji fudbala dobiće moderan, vrhunski objekat, a mnogi komentarišu da bi bilo dobro da na njegovom otvaranju zaigraju Zvezda, Partizan, ili reprezentacija Srbije, iako ih je razočarala u Kataru.

T.Ilić / Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track