OGLASILA SE ĆERKA LEGENDARNOG BRAZILCA! Otkrila u kakvom je stanju Pele, pa poručila: Umorni smo od primanja saučešća!
Foto: Pritnscreen

kralj fudbala

OGLASILA SE ĆERKA LEGENDARNOG BRAZILCA! Otkrila u kakvom je stanju Pele, pa poručila: Umorni smo od primanja saučešća!

Fudbal -

Ćerke legendarnog brazilskog fudbalera Pelea, koji je hospitalizovan od utorka, rekle su da njegovo zdravstveno stanje ne predstavlja nikakav rizik i da su optimistične u pogledu njegovog oporavka.

"Bolestan je, star je, ali trenutno je hospitalizovan zbog infekcije pluća. Kada mu bude bolje, ići će kući", rekla je njegova ćerka Keli Nasimento u nedelju u intervjuu za brazilski kanal Globo.

Ova respiratorna infekcija izazvana je kovidom-19.

"On nije na jedinici intenzivne nege, već je u normalnoj sobi. Nije u opasnosti, nalazi se na lečenju", dodala je njegova ćerka Flavija.

Pele (82) je u utorak primljen u bolnicu "Albert Ajnštajn" u Sao Paolu radi procene toka lečenja raka debelog creva. Lekari su tada saopštili da prima antibiotike zbog respiratorne infekcije.

Pele
foto: Profimedia

Bolnica je u subotu saopštila da je njegovo stanje stabilno i da dobro reaguje na terapiju koju prima zbog respratorne infekciju.

Njegove ćerke su u nedelju demantovale glasine da mu se zdravlje pogoršava.

"Umorni smo od primanja saučešća", istakla je Flavija.

Edson Arantes do Nasimento (Nascimento), poznatiji kao Pele, koji je sa 17 godina zaigrao za reprezentaciju Brazila na Svetskom prvenstvu 1958, osvojio je tri titule svetskog šampiona - 1958, 1962. i 1970. godine.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track