ZVEZDA JE NAJBOLJI SRPSKI KLUB NA LISTI UEFA: Gde su Partizan, Čukarički, Radnički, Vojvodina i ostali?
Foto: www.crvenazvezdafk.com

brojke sve govore

ZVEZDA JE NAJBOLJI SRPSKI KLUB NA LISTI UEFA: Gde su Partizan, Čukarički, Radnički, Vojvodina i ostali?

Fudbal -

Imaju razloga za zadovoljstvo u Ljutice Bogdana. Crvena zvezda je prema najnovijoj rang listi UEFA najbolje plasirani klub iz Srbije.

Osman Bukari
foto: www.crvenazvezdafk.com

Evropski i svetski šampion iz 1991. godine nalazi se na 41. mestu liste UEFA, s tim što je u koeficijent uračunata i aktuelna sezona. Ukupno Crvena zvezda ima 42 poena. Da podsetimo, ove sezone crveno-beli su igrali Ligu Evrope, ali u jakoj konkurenciji Monaka, Ferencvaroša i Trabzona nisu uspeli da se plasiraju u nokaut fazu UEFA takmičenja.

Drugi srpski klub na listi UEFA je Partizan, koji se nalazi na 64. poziciji sa 25.500 bodova. Crno-beli su izborili evropsko proleće, pa će u Ligi konferencije igrati protiv moldavskog Šerifa u šesnaestini finala. Partizan je jedini predstavnik Srbije u Evropi u nastavku sezone.

Crvena zvezda
foto: Printskrin

Daleko iza "večitih rivala" su ostali srpski klubovi - Čukarički, Radnički Niš, Vojvodina, TSC i Spartak. Oni se nalaze od 201. do 205. mesta.

Uspeh Crvene zvezde pre svega, a potom i Partizana u prethodnom periodu doprineo je jačanju koeficijenta Srbije na listi UEFA. Baš zahvalujući tome, prvak Superlige obezbediće direktan plasman u Ligu šampiona naredne sezone.

UEFA lista
foto: Printskrin

Na rang listi UEFA, što se tiče prvih deset klubova Evrope, to su Mančester siti, Bajern, Liverpul, Čelsi, Pari Sen Žermen, Real Madrid, Barselona. Mančester junajted, Juventus i Ajaks.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track