DOTAKAO DNO! Real ga platio 115 MILIONA, a on ne može ništa ni protiv četvrtogligaša! TUŽNO GA JE GLEDATI OVAKVOG!
Foto: CRISTINA QUICLER / AFP / Profimedia

UŽAS

DOTAKAO DNO! Real ga platio 115 MILIONA, a on ne može ništa ni protiv četvrtogligaša! TUŽNO GA JE GLEDATI OVAKVOG!

Fudbal -

Totalni sunovrat nekada sjajne karijere...

Bio je jedan od najboljih fudbalera sveta, a sada ne može da se sastavi...

Dolazak Edena Azara u Real Madrid bio je velika greška. Kada je 2019. godine stigao iz Čelsija u kraljevski klub navijači su imali ogromna očekivanja. Plaćen je 115 miliona evra, iako je bio u zadnjoj godini ugovora sa Plavcima. Međutim, nikada nije opravdao ogromna očekivanja.

Belgijanac je od poetka karijere u madridskom klubu kuburio sa viškom kilograma, imao je dosta problema sa povredama i nije bio ni bleda senka igrača koji je dominirao u Premijer ligi i dresu reprezentacije Belgije.

Nikada se nije vrati u prepoznatljivu formu i ispostavilo se da je jedan od najvećih transfer promašaja u istoriji fudbala.

Na meču protiv četvrtoligaša Kasarenja (1:0) jasno se moglo videti da je Azar završio sa igranjem na najvišem nivou.

Dobio je šansu da pokaže šta zna i propisno se obrukao na tom meču. Imao je sraman učinak na ovom meču - za 68 minuta igre nije uputio udarac ka protivničkom golu, nije napravio nijedan dribling i samo iz jednog duela je izašao kao pobednik. Jedina svetla tačka bilo jedodavanje nakon kog je Real stvorio priliku.

Jasno je da nema šta da traži u Realu i već se spekuliše da bi karijeru mogao da nastavi u turskom Fenerbahčeu.

Podsetimo, Azar je u Čelsiju briljirao. Odigrao je 353 utakmice, postigao 110 golova i upisao 92 asistencije. Pomogao je Plavcima da osvoje Ligu Evrope i Premijer ligu. Reprezentaciju Belgije je 2018. godine vodio do trećeg mesta na Mundijalu u Rusiji.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track