FRANCUZI PROTESTUJU ZBOG DOLASKA LOVRENA: Takav nam ne treba u Lionu! Smeta im "Za dom spremni" i desna ruka podignuta uvis
Foto: Printscreen

oštra osuda

FRANCUZI PROTESTUJU ZBOG DOLASKA LOVRENA: Takav nam ne treba u Lionu! Smeta im "Za dom spremni" i desna ruka podignuta uvis

Fudbal -

Francuska javnost oštro se protivi dolasku Dejana Lovrena u Olimpik iz Liona. Ono što je on radio posle Mundijala u Kataru u Hrvatskoj, nije prošlo nezapaženo ni u Francuskoj.

Dejan Lovren
foto: Printskrin/Facebook

Hrvatski fudbaler Dejan Lovren je zbog koketiranja sa ustaštvom i nacizmom, urlanja "Za dom spremni" i podizanja desne ruke prilikom pevanja pesama kontroverznog Marka Perkovića Tompsona morao da napusti Rusiju i Zenit iz Sankt Peterburga, pisao je portal "Soccer" i drugi ruski mediji. Onaj ko poštuje nacizam i ustaštvo nije poželjan u Rusiji, a čini se da bi Dejan Lovren uskoro mogao da postane i persona non grata u Francuskoj.

Početkom januara Dejan Lovren prešao je u Lion, a tim povodom oglasila se Komunistička partija Francuske, koja je poslala otvoreno pismo upravi kluba, u kojem protestuje zbog dolaska Hrvata u klub.

Kako pišu lokalni mediji u Lionu, pismo prvom čoveku Liona Žanu-Mišelu Olasou poslao je Ogustin Peš, sekretar ogranka Komunističke partije u ovom francuskom gradu, kao i predsednik tamošnje kancelarije sporta.

- Kada je klub poželeo dobrodošlicu Dejanu Lovrenu, počeo je da učestvuje u trivijalizaciji ekstremnih desničarskih ideja i govora mržnje. Dovođenje ovog igrača u suprotnosti je sa vrednostima kluba i grada Liona jer je upravo Olimpik Lion simbol našeg identiteta - stoji u pismu KP Francuske.

Za kratko vreme Hrvat je postao politička i društvena tema u Francuskoj.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track