NAJTROFEJNIJI FUDBALER U ISTORIJI ĆE BITI UHAPŠEN! Poznato i kada će policija reagovati zbog teških optužbi protiv legende
Foto: EPA/Martin Divisek

PROBLEM ZA BRAZILCA

NAJTROFEJNIJI FUDBALER U ISTORIJI ĆE BITI UHAPŠEN! Poznato i kada će policija reagovati zbog teških optužbi protiv legende

Fudbal -

Najtrofejniji fudbaler u istoriji, Dani Alveš (39), biće uhapšen u petak zbog optužbi za se*sualni napad.

Čuveni Brazilac koji je trenutno član meksičkog Pumasa optužen je da je jednu ženu dirao ispod donjeg veža bez njenog pristanka dok je bila s prijateljima u noćnom klubu krajem decembra 2022. godine.

Alveš je u Barselonu stigao zbog sahrane tašte, a prema navodima španskog "Sporta", optužen je da je 30. decembra u jednom poznatom noćnom klubu napao devojku.

Fudbaler je negirao optužbe.

"Bio sam na tom mestu s puno ljudi koji su uživali u događaju, ali bez ulaska u nečiji prostor. Jako mi je žao, ali ne znam ko je ta dama", rekao je Alveš.

Inače, Brazilac je najtrofejniji fudbaler u istoriji sa 43 osvojenih pehara.

Dani Alveš
foto: Profimedia

Karijeru je počeo u Bahiji, a već sa 19 godina je prešao u Sevilju. Pet godina kasnije Barselona je za njegov transfer izdvojila preko 35 miliona evra, a nakon osam godina u katalonskom klubu, promenio je nekoliko klubova.

Igrao je za Juventus, PSŽ i Sao Paulo pre nego što se u novembru 2021. godine vratio u Barselonu.

"Kamp nou" je napustio na leto 2022. godine, kada je i pozpisao za Pumas.

Tokom karijere je tri puta osvajao Ligu šampiona i Svetsko prvenstvo klubova, šest puta je bio šampion Španije, jednom Italiji i dva puta Francuske. Osvojio je dva puta Kup UEFA i veliki broj nacionalnih Kupova i Superkupova.

Sa reprezentacijom je dva puta bio prvak Južne Amerike, a može da se pohvali i zlatnom medaljom sa Olimpijskih igara.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track