OMLADINCI PARTIZANA BRILJIRALI U PRIJATELJSKOM MEČU! Jevremović i Ilić: Golovi su najveća čast i motivacija
Foto: FK Partizan

Pripreme crno-belih

OMLADINCI PARTIZANA BRILJIRALI U PRIJATELJSKOM MEČU! Jevremović i Ilić: Golovi su najveća čast i motivacija

Fudbal -

Posle druge kontrolne utakmice koju su crno-beli igrali u četvrtak sa ekipom Ahmeta iz Groznog, šef Gordan Petrić je želeo da veću minutažu da igračima iz omladinske selekcije Partizana i FK Teleoptik koji su sa prvim timom na pripremama.

Među startnih jedanaest, u utakmici koja je igrana sa ekipom Mladosti iz Lučana, našli su se Gočmanac, Subotić, Ilić, Šehović, Belić, Stjepanović, Pantić, Diabate, Jevremović, Jović i Baždar.

Prva dva gola za Partizan postigli su upravo biseri Partizanove škole – Mihajlo Ilić i Janko Jevremović, dok su u drugom poluvremenu, umesto Pantića, Jovića, Baždara i Diabatea ušli Vanja Vlahović, Miloš Jojić, Đorđe Petrović i Mihajlo Petković.

U žaru borbe, mladi Petković je zadobio udarac usled kojeg je morao da napusti igru, te su crno-beli odigrali gotovo celo drugo poluvreme sa igračem manje.

Posle uzbudljivih 90 minuta igre, utakmica je završena rezultatom 2:2.

Petkoviću želimo brz oporavak, a nakon utakmice, svoje utiske je izneo strelac prvog gola – Mihajlo Ilić.

„Bila mi je baš velika čast da postignem prvenac za voljeni tim, to je najlepši osećaj posle debija za Partizan. Bila je ovo zahtevna utakmica za sve nas, pogotovo u drugom poluvremenu, gde smo bili sa igračem manje. Ali i sa 10 igrača u polju smo uspeli da izjednačimo. Zbog Ćićkove povrede (prim.aut – Mihajlo Petković), morali smo da improvizujemo u odbrani pa su se Vanja Vlahović i Đole Petrović spuštali da pomognu i na kraju smo nekako uspeli i da izjednačimo”, kaže mladi Ilić.

Šta nedostaje mladim igračima da dosegnu do seniorskog takmičarskog nivoa?

„Pa, verovatno sigurnost i iskustvo koje još nismo dovoljno stekli, ali tu su stariji igrači da nam pomognu u tome. Polako se svi privikavamo i pripremamo za taj sledeći korak. Gol je definitivno motivacija da nastavim.“

I sa igračem manje, crno-beli se nisu predavali, a nagrada je stigla u 75. minutu kada je Jevremović postigao gol za izjednačenje i time postavio konačan rezultat utakmice. Nakon utakmice, istakao je sledeće:

„Drugo poluvreme je bilo mnogo teže jer se Mihajlo Petković povredio već na početku drugog poluvremena, pa smo igrali sa igračem manje do kraja. Dosta smo istrčali, borili se, dali sve od sebe, drugi gol je nagrada koju smo, mislim, zaslužili. Ipak, sa igračem manje, zaista je bilo teško izdržati jak ritam utakmice.“

Prva informacija medicinske službe Partizana je da Mihajlo Petković nije teže povređen, što je svakako srećna okolnost za igrače i ceo stručni štab na čelu sa šefom Petrićem.

Crno-beli sutra nastavljaju po ustaljenom rasporedu sa po dva treninga dnevno.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track