SADA JE I ZVANIČNO: Fernando Santoš novi selektor fudbalera Poljske
Foto: Alberto PIZZOLI / AFP / Profimedia

DEFINITIVNO

SADA JE I ZVANIČNO: Fernando Santoš novi selektor fudbalera Poljske

Fudbal -

Portugalski trener Fernando Santoš imenovan je na ceremoniji u Varšavi za novog selektora fudbalske reprezentacije Poljske.

"Od danas sam Poljak, ja sam jedan od vas, čast mi je da nastavim da radim kao trener ovde. Uveren sam da ćemo vredno raditi i doneti mnogo radosti Poljacima", izjavio je Santoš nakon promocije.

"Izbor je bio težak, ali smo izabrali najboljeg", rekao je predsednik Poljske fudbalske federacije (PZPN) Cezari Kuleša.

"Naš prvi cilj su kvalifikacije" za Evropsko prvenstvo koje će se održati sledeće godine u Nemačkoj, dodao je on.

Santoš je nasledio Časlava Mihnjeviča na klupi Poljske, otpuštenog prošlog meseca posle poraza od Francuske u osmini finala Svetskog prvenstva u Kataru.

Poljska je prethodno završila na drugom mestu u svojoj grupi, iza budućeg šampiona Argentine, pošto je pobedila Saudijsku Arabiju i remizirala sa Meksikom.

Mihnjevič je kritikovan od strane medija zbog ultradefanzivne igre Poljske na turniru, dok je on naglasio da PZPN ima "nedostatak vizije o funkcionisanju i budućnosti tima".

Santoš je u periodu od 2010. do 2014. bio selektor Grčke, a 2014. je preuzeo selekciju Portugala, na čijoj klupi je bio do prošlog meseca.

Sa mesta selektora Portugala, Santoš se povukao posle poraza u četvrtfinalu Svetskog prvenstva od Maroka.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track