NAPREDAK SPREMAN ZA PARTIZAN: Uspešno završene pripreme u Turskoj!
Foto: Fk. Napredak

TURSKA

NAPREDAK SPREMAN ZA PARTIZAN: Uspešno završene pripreme u Turskoj!

Fudbal -

U poslednjoj kontrolnoj utakmici u Antaliji, u Turskoj, Napredak je protiv Aktobea odigrao nerešeno – 0:0.

Ipak, zbirno gledano na ovim pripremama je ostvario pozitivan bilans - na četiri utakmice postigao je četiri gola, a mreža Čarapana je bila netaknuta svih 360 minuta. Aktobe je vicešampion Kazahstana, rival sa najvećim rejtingom, i kao takav je biran za generalnu probu pred prolećnu sezonu.

Trener Dušan Đorđević je od starta na teren poslao sledeći sastav: Petrić, S.Jovanović, Mršić, Đeković, Vukajlović, Putinčanin, Đ.Jovanović, Stanković, Knežević, Rosnup, Šarić.

U drugom poluvremenu igrali su i: Krstić, Ljubomirac, Kerkez, Čečarić, Bastajić, Savić, Pantić, Zogović, Prijović i Laban.

Prema rečima Sanje Milutinovića, PR Napretka, Kazahstanci su bili izuzetno agresivni i ofanzivni, dolazili su u završnicu redovno sa četvoricom igrača, ali prvi je pokušao da zapreti Šarić.

-U petom minutu iz slobodnog udarca, pogodili su samo živi zid. Samo minut kasnije,gužva pred našim golom. Lucidni Samorodov je centrirao, Kozlov glavom prebacio loptu na drugu stativu, ali uspeli su naši defanzivci da otklone opasnost. Oprobao je u 10. minutu Stanković šut sa distance, nije bio precizan, a pet minuta kasnije uzvratio Brazilac Elder, nakon ubacivanja sa strane probao je atraktivno makazicama preko glave, ali lopta je otišla iznad gola. Samorodov je u 25. minutu sa ivice kaznenog prostora bio za malo neprecizan, a na prvom ozbiljnom iskušenju našao se golman Petrić u 31. minutu. Dobio je Elder loptu u prostor, izašao sam pred našeg golmana, koji mu je ušao u šut i zaštitio svoju mrežu, referiše gospođa Milutinović.

U 39. minutu oboren je Šarić na ivici kaznenog prostora, koji je ponovo bio izvođač slobodnog udarca, epilog - stativa. Usledila je, zatim, ofanziva Kazahstanaca, opet je Samorodov bio opasan, a Petrić siguran na golu Kruševljana, izbacio je loptu u korner.

U prvoj polovini drugog poluvremena Napredak je diktirao tempo i bio bliži golu Pokatilova. Knežević je u 48. minutu neprecizno šutirao, u 53. Rosnup je uputio dobar udarac na gol protivnika, ali je golman Kazahstanaca bio siguran na svom mestu.Usledila je lepa akcija Napretka i Šarićeva asistencija ali je Krstić šutirao iznad prečke.

Na suprotnoj strani Hugo je u 63. minutu loše šurirao iz solidne pozicije i promašio, a samo dva minuta kasnije Samorodov je pokušao da savlada rezervnog golmana Napretka – Savića, koji se opet proslavio.

Napredak je i dalje želeo pobedu. Posle duplih paseva Bastajića i Šarića u 76. minutu, izboren je samo korner. Najbolju šansu da stignu do gola i četvrte pobede u nizu Napretkovci su imali u 80. minutu: Šarić je odlično prodro, nabacio loptu Vukajloviću, koji je utrčao u šesnaesterac, ali nije bio ubojit i Pokatilov je uspeo da odbrani gol i sačuva remi za svoj tim.

Prvi meč u nastavku sezone Napredak igra na domaćem terenu protiv Partizana.

Ž. Milenković / Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track