SAMO SRBIJA! ILI NIŠTA: Neverovatne reči golmana u kojeg se kunu Piksi i Dika! Dobili smo moćnog igrača za EURO 2024!
Foto: JAKUB ZIEMIANIN/Profimedia

rodoljub

SAMO SRBIJA! ILI NIŠTA: Neverovatne reči golmana u kojeg se kunu Piksi i Dika! Dobili smo moćnog igrača za EURO 2024!

Fudbal -

Najavio je sportski direktor fudbalske reprezentacije Srbije Stevan Stojanović pre nekoliko meseci u Kuriru nova imena na spisku nacionalnog tima u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Vladan Kovačević
foto: Profimedia

I selektor Dragan Stojković smatra da je Srbiji potrebna nova i sveža krv, kako bi se putem kvalifikacija obezbedio plasman na Evropsko prvenstvo, takmičenje na kojem nas nije bilo od 2000. godine.

Jedan od onih koji je svojim potezom pokazao koliko želi dres i grb Srbije jeste golman Vladan Kovačević. Kršni momak iz Republike Srpske, rođeni Banjalučanin koji briljira na golu poljskog Rakova, odbacio je mogućnost da brani za Bosnu i Hercegovinu. To je jasno objasnio selektor te reprezentacije Faruk Hadžibegić.

- Njegov izbor je Srbija! Prema informacijama koje imam iz saveza, on se odlučio da u budućnosti igra za reprezentaciju Srbije. Tako da, ne želim da tretiram neke individualne slučajeve. Ništa na silu - rekao je Faruk Hadžibegić.

Vladan Kovačević
foto: Profimedia

Vladan Kovačević (24) najbolje je ocenjeni golman fudbalskog prvenstva Poljske. Prošlog leta za njega je interes pokazao škotski Seltik, a ove zime Bajern iz Minhena i francuski Monpelje. S obzirom na partije koje pruža gotovo je izvesno da će promeniti klub ovog leta. Njegova vrednost prema Transfermarktu iznosi 5.000.000 evra.

Njegovim dolaskom u reprezentaciju Srbije biće pojačana konkurencija na poziciji golmana, gde su već Vanja Milinković-Savić, Predrag Rajković, Marko Dmitrović, Mile Svilar i Marko Ilić.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track