OVO JE HAOS! MANČESTER SITI BLIZU IZBACIVANJA IZ PREMIJER LIGE? Sprema im se BRUTALNA kazna, drugi klubovi ih više ne žele u eliti
Foto: EPA/JUANJO MARTIN

trese se ostrvo

OVO JE HAOS! MANČESTER SITI BLIZU IZBACIVANJA IZ PREMIJER LIGE? Sprema im se BRUTALNA kazna, drugi klubovi ih više ne žele u eliti

Fudbal -

Nakon istrage koja je trajala četiri godine Premijer liga utvrdila je da je Mančester siti u 115 slučajeva prekršio finansijska pravila lige!

Ovako nešto nezabeleženo je u istoriji fudbala, ističe "Tajms".

Ugledni novinar Martin Zigler otkriva da ako se krivica dokaže, Građanima preti oduzimanje bodova, a možda i izbacivanje iz lige.

E, sad... U Sitiju čini sve kako bi klub bio oslobođen optužbi, angažovani su advokati koji dobijaju skoro pola miliona evra nedeljno za odbranu! Za to vreme klubovi Premijer lige zahtevaju da Mančester bude maksimalno moguće kažnjen i to pre kraja ove sezone.

Dodaćemo, Siti je navedena pravila kršio u periodu od 2009. do 2018. godine.

Podsetimo, pre tri godine UEFA je kaznila engleski klub sa dvogodišnjom zabranom igranja evropskih takmičenja i 30 miliona evra zbog ozbiljnog kršenja finansijskog fer-pleja u periodu od 2012. do 2016. godine, ali sud u Lozani je oborio presudu.

Siti na kraju nije izbačen iz Evrope, a kazna je smanjena sa 30 na 10 miliona evra.

Nova optužnica, koju je podigla Premijer liga, obuhvata znatno duži period i neverovatnih 115 slučajeva u kojima su kršena pravila.

Kazne? Ako se potvrdi krivica, Siti bi mogao da bude izbačen iz Premijer lige, da mu se oduzmu bodovi, zabrani registracija novih igrača, ograniči kupovna moć, pa čak i oduzmu titule...

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track