ESPN-ova geografija: Gruzija je u Americi

ESPN-ova geografija: Gruzija je u Americi

Fudbal -
Posle serije kikseva vezano za poznavanje fudbalskih pravila i činjenica, poznata američka TV stanica ispisala je da je Španija savladala Džordžiju, a ne Gruziju

Američka sportska TV stanica ESPN već se u nekoliko navrata pošteno osramotila neznanjem o fudbalu, a novim gafom pokazala da joj problem ne predstavlja samo sport već i geografija.

U kvalifikacionoj utakmici za Svetsko prvenstvo 2014. između Gruzije i Španije ESPN je nakon pobedničkog pogotka Soldada na grafici ispisao Georgia - Spain. No ništa ne bi bilo sporno da pored Gruzije (Georgia) nije stajala američka zastava što je utakmici dalo sasvim novi kontekst.

Prema ESPN-u Španci su se do 86. minute pošteno namučili protiv američke savezne države Džordžije, a ne bivše države - članice Sovjetskog Saveza. Domaća reprezentacija ipak je poraz doživela u Tbilisiju, a ne u glavnom gradu Atlanti, kako bi možda novinarska ekipa ESPN-a pomislila.

Podsetimo se nekih od gafova, američka TV stanica već je 'briljirala' svojim grafikama uvrstivši Benzemu i Iguaina u Barcelonu, zamenila brazilskog i portugalskog Ronalda, ali i upitala kkavu će igru Leo Mesi pružiti na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track