PARTIZAN SAVLADAO "REPREZENTACIJU" AFRIKE! Nije to onaj ŠERIF: Izbacili Zvezdu i Dinamo, ŠOKIRALI Real pa se RASPALI!
Foto: EPA-EFE/DUMITRU DORU

ZANIMLJIVO

PARTIZAN SAVLADAO "REPREZENTACIJU" AFRIKE! Nije to onaj ŠERIF: Izbacili Zvezdu i Dinamo, ŠOKIRALI Real pa se RASPALI!

Fudbal -

Fudbaleri Partizana savladali su Šerif u Moldaviji prvoj utakmici plej ofa Lige konferencija rezultatom 1:0 i stekli odlične šanse za plasman u osminu finala.

Šerif je dobro poznat ljubiteljima fudbala sa ovih prostora pošto je samo pre godinu ipo dana savladao Crvenu zvezdu u kvalifikacijama za Ligu šampiona (1:1, 1:0)

Potom je moldavski predstavnik savladao Dinamo iz Zagreba, a u Ligi šampiona bio pravi hit.

Najpre je savladao Šahtjor na svom terenu, a spektakularna pobeda protiv Reala u Madridu još uvek se prepričava.

Šerif je kao treći u grupi izborio proleće u Ligi Evrope gde je nakon penala eliminisan od portugalske Brage.

I tu je bio kraj bajke, počeo je rat u Ukrajini i sjajna ekipa se raspala.

Zvezda, šerif
foto: Starsport

Gotovo da niko iz te ekipa koja je igrala Ligu šampiona nije više u klubu. Golman Atanasaidis se vratio u AEK, jer je bio na pozajmici, Danilo Arboleda je u Ujedinjenim Arapskim Emiratim, Adama Traore je prešao u Ferencvaroš za 2.miliona evra i gledali smo ga u okršajima sa Crvenom zvezdom.

Kolumbijac Frank Kastanjeda je trenutno na Tajlandu, Brazilac Fernando Kostanca u Rusiji pošto je potpisao za Krila Sovjetov, njegov zemljak Kristijano da Silva je prodat Fluminenseu za 1.5 miliona evra, Jahšiboev se vratio u Uzbekistan.

Bruno Felipe je u Omoniji i igrao baš protiv Šerifa na premijeri Lige Evrope, Edmund Ado je završio u subotičkom Spartaku, vezista Dimitros Kolovos je u turskom Kodžaeliju, Sebastijen Til koji se proslavio pobedonosnim golom kraljevskom klubu sad je u Hanzi iz Roštoka, a Peruanac Gustavo Dulanto prodat je Rigi za milion evra.

Vladimir Putin, Šerif, Jurij Vernidub
foto: EPA/SERGEY DOLZHENKO, EPA/ALEXEI NIKOLSKY

Trener Jurij Vernidub, tvorac moldavskog čuda otišao je u rat, pridužio se ukrajinskoj vojsci u pokušaju da zaustavi infaziju Rusa, da bi kasnije razdužio opremu i vratio se trenerskom pozivu, pošto je seo na klupu Krivbasa.

Da se dosta toga promenilo za samo godinu dana ilustruje sastav tima.

U njemu dominiraju Afrikanci., bez bogzna kakvog uticaja u ostalim klubovima. U pitanju su momci iz Gane, Nigerije, Burkine Faso (po dvojica), Senegala, Obale Slonovače, Malija, Malavija, Gvineje Bisau i Nigera.

Skoro pa Ujedinjene nacije sa Crnog kontinenta.

Šerif
foto: Printskrin

Na utakmici protiv Partizana utakmicu je počelo čak deset Afrikanaca, jedino je golu bio Ukrajinac Maksim Koval.

U drugom poluvremenu ušao je Hrvat Stjepan Radeljić, a jedini domaći igrač koji je nastupio je Evgenij Gliga i to je dobio šansu u nadoknadi vremena tačnije 92. minutu

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track