O MALO KOME KLOP PRIČA KAO O SRBINU! Ovaj dečko bi značio Piksiju! Stefan je OČARAO EVROPU, a Nemca je potpuno RASPAMETIO! (VIDEO)
Foto: Paul Greenwood / Shutterstock Editorial / Profimedia

LIVERPUL

O MALO KOME KLOP PRIČA KAO O SRBINU! Ovaj dečko bi značio Piksiju! Stefan je OČARAO EVROPU, a Nemca je potpuno RASPAMETIO! (VIDEO)

Fudbal -

Trener Liverpula, Jirgen Klop, oduševljen je igrama mladog Stefana Bajčetića, Srbina koji ima i španski pasoš.

Sin Srđana Bajčetića, nekadašnjeg srpskog fudbalera je rođen u Vigu, a nedavno je proslavio punoletsvo.

Nakon što je oduševio ostrvo partijom protiv Evertona u Premijer ligi i nakon što je u 90. minutu, kada je napuštao teren, dobio ovacije čitavog "Enfilda", Klop je govorio o njegovim sposobnostima.

"Napunio je 18 u oktobru... samo 18! Da, vrhunski talenat, igra stvarno dobro za nas za sada. Otkako je s nama, pravo je uživanje rad s njim. Mislim da je spoj Srbije i Španije dobar za fudbal. Nisam siguran da li ste ga upoznali, ali on je inteligentan dečko, kao što sam rekao, uživanje je rad s njim", rekao je Klop.

Nemac, koji već neko vreme ne krije da je veliki ljubitelj igre Bajčetića, istakao je da je Liverpul pravo mesto za mladog vezistu.

"Interesantno je da su njegov otac i otac Tijaga Alkantare igrali zajedno za Selta Vigo. Tijago ga je uzeo pod svoja krila, ima sjajnu grupu igrača od kojih može da uči", poručio je Jirgen Klop.

Tijago Alkantara i Bajčetić
Tijago Alkantara i Bajčetićfoto: Paul Greenwood / Shutterstock Editorial / Profimedia

Bajčetić je igrao za mlađe kategorije reprezentacije Španije, ali ljudi iz Fudbalskog saveza Srbije i dalje žele da ga vide u dresu našeg nacionalnog tima.

O tome je, krajem 2022. godine, govorio Nikola Lazetić, direktor mlađih kategorija FSS.

"Što se tiče Miloša Kerkeza (19) i Stefana Bajčetića (18), barem 50 puta sam pričao sa njima i njihovim roditeljima. Neke stvari nažalost ne zavise od nas, već i od njihove dobre volje. Mi smo pokazali i jednom i drugom igraču da su budućnost i prioritet srpskog fudbala. Nadam se da će se kod Bajčetića osetiti potreba da igra za Srbiju, da će kod njega proraditi patritozam. Da igra za svoju zemlju", rekao je Lazetić.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track